Skip to content
Home » Shigjetari në Zodiakun e Lashtë

Shigjetari në Zodiakun e Lashtë

Shigjetari është plejada e katërt e zodiakut dhe është shenja e një shigjetari të montuar. Shigjetari do të thotë “shigjetar” në latinisht. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 23 Nëntorit dhe 21 Dhjetorit ju jeni një Shigjetar. Pra, në këtë lexim modern të horoskopit të zodiakut, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Shigjetarin për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, shëndetin dhe për të fituar njohuri për personalitetin tuaj.

Por a e lexuan të lashtët në këtë mënyrë në fillimin e tij? 

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Origjina e yllësisë së Shigjetarit

Shigjetari është një plejadë yjesh që formojnë imazhin e një shigjetari të montuar, shpesh i paraqitur si një centaur. Këtu janë yjet që formojnë Shigjetarin. A mund të shihni ndonjë gjë që i ngjan një centauri, një kalë ose një shigjetari në këtë foto ylli?

Foto e yjësisë së yjeve të Shigjetarit

Edhe nëse i lidhim yjet te ‘Shigjetari’ me vija, është ende e vështirë të ‘shohësh’ shigjetarin e montuar. Por kjo shenjë shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. 

Yjet e Shigjetarit të lidhura me linja

Këtu është zodiaku në Tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjeç me Shigjetarin të rrethuar në të kuqe.

Shigjetari në Zodiakun e Lashtë Dendera të Egjiptit

Posteri i zodiakut të National Geographic tregon Shigjetarin siç shihet në hemisferën jugore. Edhe duke i lidhur yjet e Shigjetarit me vija, është e vështirë të ‘shohësh’ një kalorës, kalë apo centaur në këtë plejadë.

Shigjetari në hartën e yjësisë të National Geographic

Ashtu si me yjësitë e mëparshme, imazhi i shigjetarit nuk është i lindur brenda vetë yjësisë së yjeve. Përkundrazi, ideja e shigjetarit të montuar erdhi e para, nga diçka tjetër përveç yjeve. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet për të qenë një shenjë e përsëritur. Më poshtë është një imazh tipik i Shigjetarit, i paraqitur vetëm në izolim. Pikërisht kur shohim Shigjetarin me yjësitë përreth, mësojmë kuptimin e tij.

Imazhi tipik i yjësisë së Astrologjisë së Shigjetarit

Historia origjinale e zodiakut

Zodiaku origjinal nuk i drejtoi vendimet tuaja të përditshme drejt fatit, shëndetit, dashurisë dhe fatit bazuar në datën e lindjes në lidhje me yjet. Ishte një plan i premtuar nga Allahu për të na udhëzuar në Rrugën e Drejtë. 12 yjësitë e zodiakut e regjistruan këtë plan si një kujtesë vizuale për njerëzit. Astrologjia fillimisht ishte studimi dhe njohja e kësaj historie në yje.

Kjo histori filloi me Farën e Virgjëreshës në Virgjëresha. Vazhdoi me Peshoren, duke na kujtuar se bilanci ynë i veprave është shumë i lehtë.  Akrepi tregoi luftën e jashtëzakonshme midis Farës së Virgjëreshës dhe Akrepit – Shejtanit. E tyre është një betejë për të drejtën për të sunduar.

Shigjetari në Historinë e Zodiakut

Shigjetari parashikon se si do të përfundojë kjo luftë. Ne e kuptojmë kur shohim Shigjetarin me yjësitë përreth. Është ky kontekst astrologjik që zbulon kuptimin e Shigjetarit.

Shigjetari në Zodiak – Humbja e plotë e Akrepit

Shigjeta e vizatuar e Shigjetarit tregon drejtpërdrejt në zemër të Akrepit. Ajo tregon qartë shigjetarin e hipur duke shkatërruar armikun e tij të vdekshëm. Ky ishte kuptimi i Shigjetarit në Zodiakun e lashtë. Zodiaku Dendera (sipër) dhe të gjithë zodiakët ku mund të shihen yjësitë me njëra-tjetrën tregojnë gjithashtu fitoren e shigjetarit të kalëruar ndaj Akrepit.

Një tjetër imazh i zodiakut të Shigjetarit. Shigjeta e tij drejtohet drejt Akrepit

Kapitulli i Shigjetarit në Tregimin e Shkruar

Fitorja përfundimtare e profetit Isa al Masih PBUH, Farës së Virgjëreshës, mbi armikun e tij është profetizuar në Bibël që të ndodhë siç paraqitet në Shigjetar. Këtu është profecia e shkruar e kthimit të Masih-ut në tokë.

11 Dhe pashë qiellin e hapur, dhe ja, një kalë i bardhë, dhe ai që e kalëronte quhet Besniku dhe i Vërteti; dhe ai gjykon dhe lufton me drejtësi. 12 Dhe sytë e tij ishin si flakë zjarri dhe mbi kryet e tij ishin shumë kurora; edhe kishte një emër të shkruar, që askush nuk e di përveç atij; 13 Dhe ishte i veshur me një rrobe të ngjyer në gjak; dhe emri i tij quhet: “Fjala e Perëndisë”. 14 Dhe ushtritë që janë në qiell e ndiqnin mbi kuaj të bardhë, të veshur me rroba liri të hollë, të bardhë dhe të pastër. 15 Dhe nga goja e tij dilte një shpatë e mprehtë për të goditur me të kombet; dhe ai do të qeverisë me skeptër prej hekuri dhe ai vet do të shkelë vozën e verës së mërisë dhe të zemërimit të Perëndisë së plotfuqishëm. 16 Dhe mbi rroben e vet dhe mbi kofshën ishte shkruar një emër:

MBRETI I MBRETÉRVE dhe ZOTI I ZOTÉRVE.

17 Dhe pashë një engjëll që qëndronte në këmbë në diell; dhe bërtiti me zë të madh duke u thënë gjithë shpendëve që fluturojnë në mes të qiellit: “Ejani, mblidhuni në gostinë e madhe të Perëndisë, 18 që të hani mish mbretërish, dhe mish kapitenësh, dhe mish njerëzish të fuqishëm, dhe mish kuajsh dhe kalorësish, dhe mishin e të gjithë njerëzve, të të lirëve dhe të skllevërve, dhe të të vegjëlve dhe të të mëdhenjve.”

19 Dhe pashë bishën, dhe mbretërit e dheut, dhe ushtritë e tyre të mbledhura që të bënin luftë kundër atij që kalëronte kalin dhe kundër ushtrisë së tij. 20 Dhe bisha u kap, dhe bashkë me të profeti i rremë që kishte bërë shenja përpara saj, me të cilat i mashtroi ata që morën damkën e bishës, dhe ata që adhuruan figurën e saj; që të dy i hodhën të gjallë në liqenin e zjarrtë që digjet me squfur; 21 dhe të tjerët u vranë me shpatë, që dilte nga goja e atij që kalëronte kalin, dhe të gjitha shpendët u ngopën me mishrat e tyre.

Zbulesa 19:11-21

Dënimi i Gjarprit

Dhe pashë një engjëll që zbriste nga qielli, duke pasur çelësin e humnerës, dhe një zinxhir të madh në dorë. Ai e kapi dragoin, gjarpërin e lashtë, që është djalli dhe Satani, dhe e lidhi për një mijë vjet, dhe e hodhi atë në humnerë, dhe e mbylli atë dhe vulosi mbi të, që të mos i mashtrojë më kombet, deri sa të mbushen një mijë vjet; dhe pas këtyre ai duhet zgjidhur për pak kohë.

Zbulesa 20:1-3

Dhe kur të kryhen të një mijë vjetët, Satani do të zgjidhet nga burgu i tij, dhe do të dalë të mashtrojë kombet që janë në të katër anët e dheut, Gogun e Magogun, që t’i mbledhë ata për luftë; numri i tyre do të jetë si rëra e detit. Dhe ata do të lëvizin në të gjithë sipërfaqen e dheut dhe do ta rrethojnë fushën e shenjtorëve dhe qytetin e dashur. Por nga qielli do të zbresë zjarr, i dërguar nga Perëndia, dhe do t’i përpijë. 10 Atëherë djallin që i kishte mashtruar, do ta hedhin në liqenin e zjarrit e të squfurit, ku janë bisha dhe profeti i rremë; dhe do të mundohen ditë e natë në shekuj të shekujve.

Zbulesa 20:7-10

Njësia e Parë Astrologjike

Këto katër shenja të para të Zodiakut të Lashtë: Virgjëresha, Peshorja, Akrepi dhe Shigjetari formojnë një njësi astrologjike brenda kapitullit të 12-të të Historisë së Zodiakut, i cili fokusohet te sundimtari që vjen dhe kundërshtari i tij.  Virgjëresha paratha ardhjen e tij nga Fara e Virgjëreshës. Peshorja paratha se do të kërkohej një çmim për veprat tona të pamjaftueshme. Akrepi paratha se çmimi do të ishte vdekja. Por Shigjetari parashikoi fitoren e tij përfundimtare me shigjetën e shigjetorit që drejtonte drejtpërdrejt në zemër të Akrepit.

Këto Shenja ishin për të gjithë njerëzit, jo vetëm për ata që kanë lindur në çdo muaj të plejadës. Shigjetari është për ju edhe nëse nuk keni lindur midis 23 nëntorit dhe 21 dhjetorit. Është dhënë që ne të mund të dimë triumfin përfundimtar mbi armikun dhe të zgjedhim besnikërinë tonë në përputhje me rrethanat. Isa al Masih PBUH përmbushi Virgjëreshën, Peshorjen dhe Akrepin në ardhjen e tij të parë. Përmbushja e Shigjetarit pret ardhjen e tij të dytë. Por duke qenë se tre shenjat e para të kësaj njësie janë përmbushur, ajo ofron një bazë për të besuar se Shenja e Shigjetarit do të përmbushet gjithashtu.

Leximi i horoskopit tuaj të Shigjetarit nga zodiaku i lashtë

horoskop vjen nga greqishtja ‘Horo’ (ora) dhe shkrimet profetike shënojnë këto orë për ne, duke përfshirë ‘orën’ e Shigjetarit. Shigjetari Horo leximi është

Tani sa për atë ditë dhe për atë orë, askush s’e di, as engjëjt e qieive, por vetëm Ati im.

Prandaj edhe ju jini gati, sepse Biri i njeriut do të vijë në atë orë kur ju nuk mendoni.”

Mateu 24:36, 44

Profeti na thotë se askush nuk e di atë orë të saktë (horo) të kthimit të Masih-ut dhe humbjes së plotë të armikut të tij, përveç Allahut. Megjithatë, ka të dhëna që tregojnë afërsinë e asaj ore. Ai thotë se ka të ngjarë të mos e presim ose të jemi gati për të. 

Ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Shigjetarit sot me udhëzimet e mëposhtme. 

Shigjetari na thotë se do të përballeni me shumë shpërqendrime përpara orës së kthimit të Mesihut dhe humbjes së plotë të shejtanit. Në fakt, nëse nuk transformoheni çdo ditë nga rinovimi i mendjes suaj, atëherë do të përshtateni me standardet e kësaj bote – dhe ajo orë do t’ju godasë papritur dhe nuk do të jeni në përputhje me Të kur Ai të zbulohet. Nëse nuk doni të korrni të gjitha pasojat e tmerrshme të mungesës së asaj ore, duhet të merrni një vendim të vetëdijshëm çdo ditë për t’u përgatitur. Merrni parasysh nëse jeni duke ndjekur pa mendje thashethemet dhe intrigat e të famshëmve dhe telenovelave. Nëse është kështu, ka shumë të ngjarë që do të rezultojë në tipare të tilla si skllavëria e mendjes suaj, humbja e marrëdhënieve të ngushta tani, dhe sigurisht që do të humbasë orën e kthimit të tij së bashku me shumicën e të tjerëve. 

Personaliteti juaj ka të dyja pikat e forta dhe të dobëta, por armiku, i cili dëshiron që ju të mbeteni të hutuar, ju sulmon për karakteristikat tuaja të dobëta. Qofshin thashetheme të kota, pornografi, lakmi, apo thjesht duke humbur kohën tuaj në mediat sociale, Ai i di tundimet që ju do të bini. Pra, lutuni për ndihmë dhe udhëzim që të mund të ecni në rrugën e drejtë dhe të ngushtë dhe të jeni gati për atë orë. Kërkoni disa të tjerë që gjithashtu nuk duan ta humbasin atë orë dhe së bashku mund të ndihmoni njëri-tjetrin çdo ditë, në mënyrë që të mos ju vijë papritur.

Përmes Zodiakut dhe më thellë në Shigjetar

Katër Shenjat e ardhshme të Zodiakut formojnë gjithashtu një njësi astrologjike, duke zbuluar se si ndikon puna e të Ardhurit, duke filluar me Bricjapi.

Filloni tregimin në fillim me Virgjëresha.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të shkuar më thellë në historinë e shkruar të Shigjetarit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *