Skip to content
Home » Bricjapi në Zodiakun e Lashtë

Bricjapi në Zodiakun e Lashtë

  • by

Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 22 dhjetorit dhe 20 janarit jeni një Bricjap. Në këtë interpretim modern të horoskopit të zodiakut astrologjik, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Bricjapin për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, pasurinë, shëndetin dhe njohuritë mbi personalitetin tuaj.

Bricjapi formon një imazh të pjesës së përparme të një Bricjapi të bashkuar me bishtin e një Peshku. Nga erdhi dhia-peshku?

Çfarë do të thoshte që në fillim? 

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Në Zodiakun e lashtë, Bricjapi ishte i pesti nga dymbëdhjetë yjësitë e astrologjisë që formuan një Histori të Madhe. Ne pamë se katër yjësitë e para ishin një njësi astrologjike në lidhje me personin e një Shëlbuesi të Madh dhe konfliktin e tij të vdekshëm me Armikun e Tij.

Bricjapi fillon njësinë e dytë e cila fokusohet në punën e këtij Shëlbuesi pasi ajo ndikon tek ne. Në këtë njësi ne shohim rezultatet – bekimet për ne – të fitores së Shëlbuesit mbi armikun e Tij. Kjo njësi hapet me një dhi dhe mbyllet me një dash (Dashi) dhe dy shenjat e mesme kanë të bëjnë me peshqit (Ujori & Peshqit). Sa i përshtatshëm atëherë që Bricjapi ka qenë gjithmonë pjesa e përparme e një dhie të bashkuar me bishtin e një peshku. 

Në Zodiakun e lashtë, Bricjapi ishte për të gjithë njerëzit, pasi parashikonte përfitime të disponueshme për këdo. Pra, edhe nëse nuk jeni një Bricjap në kuptimin modern të horoskopit, historia e lashtë e astrologjisë e ngulitur në yjet e Bricjapit ia vlen të kuptohet.

Yllësia e Bricjapit në Astrologji

Bricjapi është një plejadë yjesh që formojnë imazhin e një Bricjapi të shkrirë me një bisht peshku. Këtu janë yjet që formojnë Bricjapin të lidhur me vija. A mund të shihni ndonjë gjë që i ngjan një peshku dhi në këtë imazh? Nuk mundem. Si mund të imagjinonte dikush një krijesë të shkrirë dhie dhe peshku nga këta yje? 

Yjësia e yjeve të Bricjapit

Dhitë dhe peshqit nuk janë as të afërt në natyrë. Por kjo shenjë shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. Këtu është zodiaku në tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjet i vjetër me imazhin e Bricjapit të Bricjapit të Fishit të Bricjapit të rrethuar në të kuqe.

Dendera Zodiak me Bricjapin të rrethuar në të kuqe

Ashtu si me yjësitë e mëparshme të zodiakut, imazhi i Bricjapit i peshkut-dhi nuk është i dukshëm nga vetë yjësia. Nuk është e lindur brenda plejadës së yjeve. Përkundrazi, ideja e një dhie-peshku të shkrirë erdhi e para, nga diçka tjetër përveç yjeve. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet për të qenë një shenjë e përsëritur. Por pse? Çfarë do të thoshte për të lashtët?

Bricjapi Dhi-Peshku

Imazhi i Bricjapit tregon Bricjapin duke ulur kokën, me këmbën e djathtë të palosur poshtë trupit dhe ai duket se nuk mund të ngrihet me të majtën. Duket sikur dhia po vdes. Por bishti i Peshkut është i zhdërvjellët, i përkulur dhe plot energji dhe jetë.

Bricjapi Dhia po vdes por bishti i peshkut është i gjallë

Që nga fillimi i historisë njerëzore, dhia (dhe delja) ishte mënyra e pranuar për t’i ofruar një kurban Allahut. Taurati na thotë që Hazret Habili, i biri i Adamit dhe Evës, ofroi flijime nga kopetë e tij. Allahu i pranoi sakrificat e tij por jo të Kabilit. Profeti Ibrahim a.s. ofroi një Ram (dhi ose dele) dhe Allahu e shpërbleu me të. Allahu e urdhëroi Hazret Harunin, vëllanë e profetit Musa a.s që çdo vit të merrte dy dhi. Njëri u sakrifikua dhe cjapi u lirua. Të gjitha këto ishin shenja për të na mësuar se do të nevojitej një shpërblesë e një jete tjetër për të na shëlbuar nga bilanci i Peshores. Profeti Isa el Masih a.s., në flijimin e tij në kryq vullnetarisht vendosi të jetë ajo sakrificë për ne.

Dhia e Bricjapit e përkulur në vdekje ishte një shenjë për të lashtët për t’u kujtuar atyre premtimin e shpenguesit që do të vinte, i cili do të ishte ajo sakrificë. Isa el Masih PBUH ishte përmbushja e asaj Shenjë.

Peshku Bricjapi

Por cili është kuptimi i bishtit të peshkut të Bricjapit? Për ta ilustruar, ne shikojmë një kulturë tjetër të lashtë – kineze. Festimi i Vitit të Ri Kinez ndodh në janar/shkurt (rreth kohës së Bricjapit) dhe është një traditë që daton mijëra vjet më parë. Kjo festë festohet me dekorimet që kinezët i varin në dyert e tyre. Këtu janë disa imazhe të kësaj.

Kartë – Viti i Ri Kinez
Dekorime kineze për Vitin e Ri
Viti i Ri Kinez – Peshqit

Do të vini re se të gjithë tregojnë peshq. Peshqit përdoren në urimin e Vitit të Ri sepse, që nga kohërat e lashta, peshqit ishin simbole të jetës, begatisë dhe bollëkut.

Në të njëjtën mënyrë, në zodiakun e lashtë, peshqit përfaqësonin bollëkun e njerëzve të gjallë – turma – për të cilët bëhej flijimi.

Isa el Masih PBUH përdori të njëjtin imazh të peshqve kur mësoi për shumë njerëz që do të arrinte sakrifica e tij. Ai dha mësim

Mbretëria e qiejve i ngjan gjithashtu një rrjete të hedhur në det, që mbledh gjithfarë lloje gjërash. 48 Kur ajo është mbushur, peshkatarët e nxjerrin atë në breg, ulen dhe mbledhin në kosha ç’është e mirë, por i hedhin ata që nuk janë të mirë.

Mateu 13: 47-48

Kur Profeti Isa el Masih PBUH shpjegoi punën e ardhshme të dishepujve të tij, ai tha

Duke ecur gjatë bregut të detit të Galilesë, Jezusi pa dy vëllezër: Simonin, të quajtur Pjetër, dhe Andrean, të vëllanë, të cilët po hidhnin rrjetën në det, sepse ishin peshkatarë; 19 dhe u tha atyre: “Ndiqmëni dhe unë do t’ju bëj peshkatarë njerëzish.”

Mateu 4:18-19

Të dyja herë imazhi i peshqve përfaqësonte turmat e njerëzve që do të merrnin dhuratën e Mbretërisë së Qiellit. Pse jo edhe ti?

Horoskopi i Bricjapit në Shkrime

horoskop vjen nga greqishtja “Horo” (orë) dhe kështu do të thotë shënimi i orëve të veçanta. Shkrimet profetike shënojnë ‘horo’ e Bricjapit në mënyra të gjalla. Sepse Bricjapi është i dyfishtë (dhia dhe peshku), Bricjapi Horo leximi është gjithashtu i dyfishtë: orë të sakrificës dhe orë të turmave. Profeti i shënoi orët e para kështu.

14 Dhe, kur erdhi ora, ai u ul në tryezë dhe bashkëmetë dymbëdhjetë apostujt. 15 Atëherë ai u tha atyre: “Kam pasur dëshirë të madhe ta ha këtë Pashkë bashkë me ju, para se të vuaj, 16 sepse po ju them se nuk do të ha më të tillë derisa ajo të plotësohet në mbretërinë e Perëndisë.” … 20 Po kështu, pas darkës, mori kupën duke thënë: “Kjo kupë është besëlidhja e re në gjakun tim, që është derdhur për ju.

(Luka 22:14-16, 20)

Kjo është ‘ora’ e dhisë së Bricjapit. Kjo orë ishte shënuar nga Eksodi i Pashkës mbi 1500 vjet më parë, kur gjaku i sakrificës ishte lyer në dyer që të kalonte vdekja. Po kaq orë Isa el Masih PBUH zbuloi kuptimin e plotë të Pashkës duke thënë se gjaku i tij do të derdhej në mënyrë të ngjashme për ta … dhe ne. Ai do të vdiste që ne të merrnim jetë, njësoj si Pashkët me Musain a.s.… ashtu si dhia e Bricjapit. Se ora çon në orën tjetër – turma me jetë.

Pastaj pashë një re të bardhë, dhe ja, mbi re po rrinte i ulur një i ngjashëm me një Bir njeriu, i cili kishte mbi krye një kurorë të artë dhe në dorë një drapër të mprehtë. 15 Një engjëll tjetër doli nga tempulli, duke i thirrur me zë të madh atij që ulej mbi re: “Vër dorë mbi drapërin tënd dhe korr, sepse ora e të korrurit ka ardhur dhe të korrat e dheut janë pjekur.” 16 Atëherë ai që ulej mbi re e lëshoi drapërin e tij mbi tokë dhe dheu u korr.

Zbulesa 14:14-16

Shkrimi profetik thotë se kjo orë do të vijë kur ata që do të bashkohen me flijimin e Bricjapit do të marrin pjesë në korrjen për në parajsë në fund të kësaj epoke. Kjo është ora në shëmbëlltyrën e Isa el Masih PBUH kur peshqit sillen në rrjetë. Këto dy orë Dhia dhe peshku balancojnë dhe plotësojnë njëra-tjetrën. Këto dy orë shënuan Bricjapin në horoskopin e lashtë astrologjik.

Leximi i horoskopit tuaj të Bricjapit

Ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Bricjapit sot me udhëzimet e mëposhtme. 

Bricjapi thotë se jeta ka më shumë nga sa duket. Nëse ju ose unë do të drejtonim universin, ndoshta të gjitha karakteristikat e tij do të ishin të drejtpërdrejta dhe të dukshme. Por ju duhet të pranoni faktin që as ju dhe as unë nuk jemi në krye. Ashtu siç ka ligje fizike që rregullojnë lëvizjen e planetëve, ka ligje shpirtërore që ju drejtojnë juve. Më mirë pranoni këtë realitet sesa të vazhdoni të luftoni ose të përpiqeni ta shmangni atë. Përndryshe do të zbuloni se të kundërvihesh kundër këtyre ligjeve është po aq e dhimbshme sa edhe kundër ligjeve fizike. Sigurisht që ju nuk dëshironi të jeni të papajtueshëm me horos themelor shpirtëror.

Ndoshta një vend i mirë për të filluar të sinkronizoheni me këto ligje shpirtërore është thjesht të shprehni falënderime dhe mirënjohje në vend që fillimisht të përpiqeni t’i kuptoni të gjitha. Në fund të fundit, nëse ka Dikë që ju kërkon në mënyrë të tillë që të derdhë pak nga gjaku i tij në emrin tuaj – pse të mos provoni të thoni ‘faleminderit’. Të jesh mirënjohës është një tipar që mund të zgjidhë shumë pyetje në çdo marrëdhënie. Dhe falënderimet mund të bëhen drejtpërdrejt nga zemra juaj, në çdo kohë dhe çdo ditë. Ndoshta atëherë të gjitha pjesët e çuditshme mund të fillojnë të bashkohen për t’i dhënë kuptim jetës suaj. Jini të guximshëm, merrni një drejtim të ri dhe thuajini ‘faleminderit’ Bricjapit.

Më tej në Zodiak dhe më thellë në Bricjap

Te Bricjapi dhi ne kemi sakrificën e vdekjes në foto. Në peshkun Bricjap kemi shumë popuj për të cilët sakrifica jep jetë. Meqenëse ata jetojnë në ujë, peshqit e Bricjapit na përgatitin gjithashtu për kapitullin tjetër në Historinë e lashtë të Zodiakut – Ujori – Njeriu që sjell lumenj me ujë të gjallë. Për të filluar në fillim të Historisë së Zodiakut, shihni Virgjëreshën.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të shkuar më thellë në Tregimin e Shkruar që korrespondon me Bricjapin, shihni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *