Skip to content
Home » Dashi në Zodiakun e Lashtë

Dashi në Zodiakun e Lashtë

  • by

Dashi është plejada e tetë e Zodiakut dhe përfundon Njësinë e Zodiakut duke na zbuluar rezultatet nga fitorja e ardhshme. Dashi është imazhi i një dashi të gjallë dhe të shëndoshë me kokën lart. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur midis 21 marsit dhe 20 prillit jeni një Dash. Pra, në këtë lexim modern të horoskopit të astrologjisë të zodiakut të lashtë, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Dashin për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, pasurinë, shëndetin dhe për të fituar njohuri mbi personalitetin tuaj.

Por çfarë do të thoshte në fillim Dashi?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura, duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Në Virgjëresha ne pamë se Kurani dhe Bibla thonë se Allahu i bëri yjësitë e zodiakut si Shenja që nga fillimi i njerëzimit. Në këtë histori të lashtë nga yjet, çdo kapitull ishte për të gjithë njerëzit. Pra, edhe nëse nuk jeni një Dash në kuptimin modern të horoskopit, historia e lashtë astrologjike e Dashit ia vlen të dihet.

Yllësia e Dashit në Yje

Këtu janë yjet që formojnë Dashin. A mund të shihni diçka që i ngjan një dash (dele mashkull) me kokën lart në këtë foto?  

Yllësia e Dashit në qiell

Edhe lidhja e yjeve te Dashi me vija nuk e bën të qartë dashin. Pra, si mendonin astrologët e hershëm një Dash të gjallë nga këta yje? 

Yllësia e Dashit me yje të lidhur me vija

Por kjo shenjë shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. Këtu është zodiaku në tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjeç, me Dashin të rrethuar në të kuqe.

Dashi në Zodiakun e Tempullit të Lashtë Egjiptian Dendera

Më poshtë janë imazhet tradicionale të Dashit që astrologjia i ka përdorur aq sa dimë.

Cili është kuptimi i Dashit?

Cila është rëndësia për ju dhe mua?

Imazhi i yllësisë të Astrologjisë së Dashit
Imazhi klasik i Zodiakut të Dashit

Kuptimi origjinal i Dashi

Me Bricjapin fronti i dhisë kishte ngordhur që Peshqit të mund të jetonin. Por Brezi te Peshqit ende mbante peshqit. Mbetet një robëri e kalbjes fizike dhe vdekjes. Ne jetojmë nëpër shumë telashe, plakemi dhe vdesim! Por ne kemi një shpresë të madhe për një ringjallje fizike. Këmba e përparme e Dashit e shtrirë në brezin e Peshqve zbulon se si do të ndodhë kjo. Një gjë e mahnitshme i ndodhi asaj Dhie (Bricjapi) që vdiq. Inxhili e përshkruan kështu:

Dhe pashë, në mes të fronit dhe të katër gjenieve të gjalla dhe në mes të pleqve, një Qengj si i therur, i cili kishte shtatë brirë dhe shtatë sy, që janë të shtatë Frymërat e Perëndisë, të dërguar në gjithë dheun. Ai erdhi dhe mori librin nga dora e djathtë e atij që rrinte mbi fron. Dhe, mbasi e mori librin, të katër qeniet e gjalla dhe të njëzet e katër pleqtë ranë përmbys përpara Qengjit, duke pasur secili një qeste dhe disa kupa ari plot me erë të këndshme, të cilat janë lutjet e shenjtorëve. Dhe këndonin një këngë të re duke thënë:
“Ti je i denjë ta marrësh librin
    dhe të hapësh vulat e tij,
sepse ti u there
    dhe me gjakun tënd na bleve te Perëndia
    nga çdo fis, gjuhë, popull dhe komb,
10 dhe na bëre mbretër dhe priftër për Perëndinë tonë,
    dhe do të mbretërojmë mbi dhe.”
11 Pastaj pashë, dhe dëgjova zërin e shumë engjëjve përqark fronit, qenieve të gjalla dhe pleqve; dhe numri i tyre ishte dhjetë mijëra dhjetë mijërash dhe mijëra mijërash, 12 që thoshnin me zë të madh:
“I denjë është Qengji që u ther,
    të marrë fuqinë, dhe pasurinë, dhe diturinë, dhe forcën,
    dhe nderin, dhe lavdinë, dhe bekimin.”
13 Edhe dëgjova çdo krijesë që është në qiell, mbi dhe, nën dhe dhe ato që janë në det dhe gjitha gjërat sa janë në to, që thoshnin:
“Atij që rri ulur mbi fron dhe Qengjit i qofshin bekimi,
    nderi, lavdia dhe forca
në shekuj të shekujve.”
14 Dhe të katër qeniet e gjalla thoshnin: “Amen!.” Dhe të njëzet e katër pleq ranë përmbys dhe adhuruan…

Zbulesa 5:6-14

Dashi – Qengji i gjallë!

Lajmi i mrekullueshëm, i planifikuar që nga fillimi i historisë njerëzore, është se Qengji, edhe pse i therur, është rigjallëruar. Kush ishte qengji i therur? Profeti Jahja, duke u menduar përsëri në sakrificën e Ibrahimit, tha për Isa el Masih

Të nesërmen, Gjoni e pa Jezusin që po vinte drejt tij dhe tha: “Ja, Qengji i Perëndisë, që heq mëkatin e botës! (John 1:29)

Profeti Isa el Masih a.s u ngrit nga të vdekurit tre ditë pas kryqëzimin e tij. Dyzet ditë më vonë, pasi ishte me dishepujt e tij, Inxhili thotë se ai u ngjit në qiell. Pra, Qengji është i gjallë dhe në parajsë – ashtu siç zbulon Dashi.

Më vonë në të njëjtin vizion Gjoni pa:

9 Pas këtyre gjërave, pashë një turmë të madhe, të cilën askush nuk mund ta numëronte, prej të gjitha kombeve, fiseve, popujve dhe gjuhëve; këta qëndronin në këmbë përpara fronit dhe përpara Qengjit, të veshur me rroba të bardha dhe me palma në duart e tyre.10 Dhe thërrisnin me zë të madh, duke thënë:

“Shpëtimi është i Perëndisë
tonë që është ulur mbi fron
dhe i Qengjit.” (Zbulesa 7:9-10)

Këto janë turmat, të simbolizuara me peshqit e Peshqve, që kanë ardhur te Qengji. Por tani brezat e kalbjes dhe vdekjes janë thyer. Dashi ka thyer brezat që mbajnë peshqit e Peshqve. Ata kanë marrë plotësinë e shpëtimit dhe të jetës së përjetshme.

Horoskopi i Dashit në Shkrime

“Horoskopi” bazohet në fjalën greke “Horo” (orë) dhe shkrimet profetike shënojnë orë shumë të rëndësishme. Ne kemi lexuar ‘orët’ vendimtare të Virgjëreshës tek Peshqit në shkrime. Por është fjala tjetër greke në horoskop – skopus (σκοπός) – që nxjerr leximin e Dashit. Skopus do të thotë të shikosh, të mendosh ose të marrësh parasysh. Dashi përfytyron Qengjin e Përjetshëm të Perëndisë, duke mos dhënë kështu një periudhë kohore përfundimtare për t’u përqëndruar. Në vend të kësaj, ne jemi të nxitur të konsiderojmë vetë Dashin.

Mos bëni asgjë për rivalitet as për mendjemadhësi, por me përulësi, secili ta çmojë tjetrin më shumë se vetveten. 4 Mos mendojë secili për interesin e vet, por edhe atë të të tjerëve.

5 Kini në ju po atë ndjenjë që ishte në Jezu Krishtin,

6 i cili, edhe pse ishte në trajtë Perëndie
   nuk e çmoi si një gjë ku të mbahej fort për të qenë barabar me Perëndinë,
7 por e zbrazi veten e tij,
   duke marrë trajtë shërbëtori,
   e u bë i ngjashëm me njerëzit;
8 dhe duke u gjetur nga pamja e jashtme posi njeri,
   e përuli vetveten duke u bërë i bindur deri në vdekje, deri në vdekje të kryqit.

9 Prandaj edhe Perëndia e lartësoi madhërisht dhe i dha një emër që është përmbi çdo emër,
10 që në emër të Jezusit të përkulet çdo gju i krijesave (ose gjërave) qiellore, tokësore dhe nëntokësore,
11 dhe çdo gjuhë të rrëfejë se Jezu Krishti është Zot, për lavdi të Perëndisë Atë. (Filipianëve 2:3-11)

Nuk ka asnjë orë që kufizon Dashin. Por Dashi ka kaluar nëpër shkallë të dallueshme lavdie. Së pari ne e shohim atë në vetë natyrën (ose formën) e Zotit. Planifikoi që në fillim të bëhej shërbëtor duke u bërë njeri dhe të vdiste. Virgjëresha shpalli këtë prejardhje në ‘ngjashmëri njerëzore’ dhe Bricjapi shprehu bindjen e tij deri në vdekje. Por vdekja nuk ishte fundi – ajo nuk mund ta mbante atë dhe tani Dashi është lartësuar në parajsë, i gjallë dhe në krye. Është nga ky autoritet dhe fuqi e lartë që Dashi ekzekuton njësinë përfundimtare të Zodiakut, duke filluar me Demin. Jo më shërbëtori, Ai po përgatitet të vijë në Gjykim për të mposhtur armikun e tij, si Shigjetari i historisë së lashtë Zodiakut parashikon.

Leximi i horoskopit tuaj të Dashit

Ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Dashit në këtë mënyrë:

Dashi deklaron se shkëlqimi i mëngjesit vjen pas natës së errët. Jeta ka një mënyrë për t’ju sjellë natën e errët. Ju mund të tundoheni të hiqni dorë, të hiqni dorë ose të kënaqeni me diçka më pak se ajo për të cilën jeni krijuar. Për të gjetur qëndrueshmërinë për të vazhduar përpara, duhet të shikoni përtej rrethanave dhe situatës suaj. Ju duhet të shihni fatin tuaj përfundimtar. Ju e bëni këtë duke përjashtuar Dashin. Nëse i përkisni Dashit, do të hipni mbi palltot e tij dhe ai është në vendin më të lartë dhe do t’ju çojë atje me vete. Sepse nëse, ndërkohë që ishit armik i Zotit, marrëdhënia juaj me të u rivendos nëpërmjet sakrificës së Bricjapit, aq më tepër, tani duke qenë në përputhje me Të, do të shpëtoheni përmes jetës së Dashit? Vetëm se ju duhet të ndiqni rrugën e tij, dhe rruga e tij zbriti përpara se të ngjitej – kështu që edhe e juaja do të duhet të bëjë.

Si të vazhdojmë? Gëzoju gjithmonë jetës së Dashit. Unë do ta them përsëri: Gëzohu! Lëreni butësinë tuaj të jetë e dukshme në të gjitha marrëdhëniet tuaja. Dashi është afër. Mos u shqetësoni për asgjë, por në çdo situatë, me lutje e përgjërim, me falënderim, drejtojini kërkesat tuaja Zotit. Dhe paqja e Perëndisë, që shkon përtej të kuptuarit tuaj, do të ruajë zemrat dhe mendjet tuaja në Dashi. Së fundi, çfarëdo që është e vërtetë, çfarëdo që është fisnike, çfarëdo që është e drejtë, çfarëdo që është e pastër, çfarëdo që është e bukur, çfarëdo që është e admirueshme – nëse diçka është e shkëlqyer ose e lavdërueshme – mendoni për gjëra të tilla.

Kthimi i Qengjit

Kjo mbyll njësinë e dytë të historisë së lashtë të zodiakut, e cila u fokusua në përfitimet e dhëna atyre që marrin frytet e fitores së Isa al Masih (Qengji). Pse jo mos marrësh dhuratën e tij të jetës?

Njësia e fundit, kapitujt 9-12 të Historisë së Zodiakut, fokusohet në atë që ndodh kur Dashi kthehet – si premtoi ai. Kjo thuhet në të njëjtin vizion të Qengjit kur Gjoni pa:

dhe u thoshnin maleve dhe shkëmbinjve: “Bini mbi ne dhe na fshihni nga fytyra e atij që rri mbi fron dhe nga zemërimi i Qengjit, (Zbulesa 6:16)

Në zodiakun e lashtë kjo tregohet në Demi. Shih Virgjëreshën për të filluar atë Histori të Zodiakut. Për fjalët e shkruara që korrespondojnë me Dashi, shihni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *