Skip to content
Home » Akrepi në Zodiakun e Lashtë

Akrepi në Zodiakun e Lashtë

  • by

Akrepi është plejada e tretë e zodiakut dhe është imazhi i një akrepi helmues. Akrepi gjithashtu shoqërohet me yjësitë më të vogla (Decans) Ophiucusgjarpërinjtë Corona Borealis. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 24 tetorit dhe 22 nëntorit jeni një Akrep. Në këtë lexim modern të horoskopit të zodiakut, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Akrepin për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, shëndetin dhe për të fituar njohuri për personalitetin tuaj.

Por a e lexuan të lashtët në këtë mënyrë në fillimin e tij? 

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Ku e ka origjinën Akrepi?

Këtu është një foto e yjeve që formojnë Akrepin. A mund të shihni një akrep në këtë foto të yjeve? Ju duhet shumë imagjinatë! 

Foto e yjeve të Akrepit. A mund të shihni një akrep?

Edhe nëse i lidhim yjet te ‘Akrepi’ me vija, është ende e vështirë të shihet akrepi. Por kjo shenjë shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. 

Yjësia e Akrepit i lidhur me vija. Bishti i ngritur është i qartë. Por si e dini se është akrep dhe jo grep?

Këtu është zodiaku në tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjet i vjetër, me imazhin e akrepit në këtë zodiak të rrethuar në të kuqe.

Akrepi në Zodiakun e Egjiptit të Lashtë Dendera

Posteri i zodiakut të National Geographic tregon Akrepin siç shihet në hemisferën jugore. Edhe pse National Geographic lidhi yjet që formojnë Akrepin me vija, është ende e vështirë të ‘shohësh’ një akrep në këtë plejadë yjesh.

Akrepi i përshkruar në një poster të Zodiakut të National Geographic

Ashtu si me yjësitë e tjera, yjësia e Akrepit e një akrepi gati për të goditur nuk u krijua nga vetë yjet. Përkundrazi, Ideja i akrepit goditës doli i pari. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet për të qenë një shenjë e përsëritur. Të lashtët mund t’ua tregonin Akrepin fëmijëve të tyre dhe t’u tregonin atyre historinë e lidhur me të.

Historia e lashtë e zodiakut

Kështu, yjësitë e Zodiakut së bashku formojnë një Histori – një histori astrologjike e shkruar me yjet. Shenja e Akrepit është kapitulli i tretë i dymbëdhjetë. Ne pamë në Virgjëresha që edhe Kurani edhe Bibla thonë se Allahu i ka krijuar yjësitë. Pra, Historia është e Tij dhe është dhënë në fillim të historisë njerëzore. Është kjo histori e Astrologjisë që njerëzit e parë lexuan në atë që ne tani e njohim si zodiak.

Pra, zodiaku origjinal nuk ishte një horoskop për të udhëhequr vendimet tuaja të përditshme drejt fatit, shëndetit, dashurisë dhe fatit bazuar në datën e lindjes tuaj dhe lëvizjen e planetëve. Ishte një udhëzues nga Allahu për të na treguar Rrugën e Drejtë dhe u regjistrua me yjësitë e zodiakut në mënyrë që të mund të shiheshin dhe të kujtoheshin nga njerëzit çdo natë. Historia filloi me premtimin e farës së Virgjëreshës në Virgjëreshë. Vazhdoi me peshorjen e Peshores, duke deklaruar se bilanci ynë i veprave është shumë i lehtë për Mbretërinë e Qiellit. Duhet paguar një çmim për të shlyer veprat tona të lehta. 

Akrepi në historinë e lashtë të zodiakut

Por kush e kërkon këtë pagesë? Akrepi na tregon dhe zbulon konfliktin qiellor midis Farës së Virgjëreshës dhe akrepit. Për të kuptuar këtë konflikt, duhet të shohim Akrepin së bashku me Dekanin e tij (një plejadë shoqëruese e lidhur me të) Ofikius.

Yjësia e Akrepit dhe Ophiuchus. Nga botimi i vitit 1886 i Moisiu dhe Gjeologjia (Samuel Kinns, Londër).

Yjësia paraqet një akrep gjigant (Akrep) duke u përpjekur të thumbojë një njeri të fuqishëm (Ophiuchus) në thembër, ndërsa Ophiuchus është duke shkelur akrepin dhe njëkohësisht duke luftuar një gjarpër të mbështjellë. Ky akrep gjigant e ka bishtin të ngritur nga zemërimi, gati të godasë këmbën e njeriut. Kjo shenjë na tregon se ky konflikt është deri në vdekje. Në Akrep ne fillojmë të mësojmë natyrën e pagesës për të na shpërblyer Peshorja, peshorja e drejtësisë. Akrepi dhe Gjarpri (Serpens) janë dy imazhe të të njëjtit kundërshtar – Shejtanit.

Kjo shenjë në yje përsërit premtimin e dhënë si Shenjë për Hazret Ademin në kopshtin e Xhenetit dhe të shënuar në Tevrat kur Zoti i tha shejtanit (i cili ishte në formën e një gjarpri) në lidhje me Farën e Virgjëreshës

 “… fara e saj do të shtypë kokën tënde, dhe ti do të plagosësh thembrën e farës së saj”.”

(Zanafilla 3:15)

Akrepi goditi thembrën kur ishte profeti Isa el Masih a.s i kryqëzuar në kryq, por akrepi pësoi disfatë vdekjeprurëse kur profeti u ngrit nga vdekja tre ditë më vonë. Konstelacionet Akrepi, Ophiucus dhe Gjarpërinjtë e kishin parathënë këtë shumë kohë më parë nëpërmjet Atij që i rregulloi ato në qiej. 

Konflikti me Akrepin mbahet mend nga të tjerët

Ky konflikt i premtuar që filloi në Kopësht dhe arriti kulmin e tij në kryq u kujtua nga shumë kultura të lashta.

2200 pes Vula babilonase në Muzeun Britanik që tregon tundimin e Adamit dhe Evës
Gjarpri është shtypur në kokë në Librin e lashtë Egjiptian të të Vdekurve

Këto dy imazhe tregojnë se si egjiptianët dhe babilonasit e lashtë kujtuan Adamin dhe Evën në Parajsë dhe gjithashtu premtimin e shtypjes së kokës së gjarprit. Grekët e lashtë e kujtonin këtë nëpërmjet Akrepit.

…mund të gjurmoni vetë Ophiuchus-in me yje: të vendosura aq shkëlqyeshëm nën kokën e tij duken supet e tij që shkëlqejnë. … duart e tij … shtrëngojnë fort gjarpër, i cili rrethon belin e Ophiuchus, por ai, i palëkundur me të dyja këmbët e vendosura mirë, shkel një përbindësh të madh, madje Akrepi, duke qëndruar drejt mbi syrin dhe gjoksin e tij.

Aratus duke cituar Eksodin poet grek i shekullit të 4-të pes

Gjarpërinjtë dhe kurora në Corona Borealis

Dekani i tretë i lidhur me Akrepin është Corona Borealis – një kurorë e vendosur mbi Ophiuchus dhe Serpens. Konsideroni një imazh tipik astrologjik të tre dekanëve të Akrepit të paraqitur së bashku.

Ophiuchus dhe Gjarpri vështrojnë Corona Borealis – Kurora

Të dy Ophiucus dhe Gjarpri po shikojnë Kurorën – yjësinë e njohur si Corona Borealis. Në fakt, këta të dy po luftojnë për këtë Kurorë dhe ne mund të shohim se Gjarpri po përpiqet të kapë Corona Borealis.

Yjësia e Gjarprit (Gjarpërinjtë) nga afër – duke arritur drejt Kurorës – Corona Borealis

Gjarpri po përpiqet të mbajë kurorën. Kjo ilustron natyrën e konfliktit mes të dyve. Ky nuk është vetëm një konflikt deri në vdekje, por është gjithashtu një luftë për qeverisje dhe sundim. Gjarpri dhe Ophiucus luftojnë për të përcaktuar se kush do të ketë kurorën.

Historia e Akrepit – për ju dhe mua

Akrepi paraqet një mesazh për të gjithë njerëzit, jo vetëm për ata që kanë lindur midis 24 tetorit dhe 22 nëntorit. Akrepi nuk udhëzon për më shumë pasuri apo dashuri, por që nga kohërat e lashta ilustroi nga yjet që ju dhe unë të dimë se çfarë gjatësie të madhe Krijuesi ynë shkon për të na shpenguar nga veprat tona të lehta, që kërkojnë një luftë të madhe deri në vdekje dhe të drejtën për të sunduar për fitimtarin. ‘Sundimtari’ është në të vërtetë kuptimi i ‘Masih’.

Horoskopi i Akrepit në Shkrime

Meqenëse Horoskopi vjen nga greqishtja “Horo” (orë) dhe shkrimet profetike shënojnë orë të rëndësishme për ne, ne mund të vëmë re ‘orën’ e tyre të Akrepit. Akrepi Horo është

31 Tani është gjykimi i kësaj bote; tani do të hidhet jashtë princi i kësaj bote! 32 Dhe unë, kur të jem ngritur lart nga toka, do t’i tërheq të gjithë tek unë.” 33 Por ai i thoshte këto për të treguar nga ç’lloj vdekje duhet të vdiste.

Nuk do të flas më gjatë me ju, sepse po vjen princi i kësaj bote dhe ai nuk ka asgjë në mua;

Gjoni 12:31-33, 14:30

Duke thënë ‘Tani është ora’, Profeti shënon ‘horo’ për ne. Akrepi na tregon për konfliktin se kush do të sundojë. Kështu Isa el Masih e quan shejtanin ‘princin e kësaj bote’ dhe në atë orë ai po vinte ta takonte në konflikt. Shejtani na ka përmbajtur të gjithëve pasi ekuilibri ynë i veprave është i lehtë. Por Isa al Masih tha me besim se ai ‘nuk mund të më kontrollonte mua’ që do të thotë se fuqia e mëkatit dhe e vdekjes nuk kishte mbi të. Se Horo do ta testonte këtë deklaratë pasi këta dy kundërshtarë u përballën me njëri-tjetrin.

Leximi juaj i horoskopit nga zodiaku i lashtë

Kështu që ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Akrepit sot me udhëzimet e mëposhtme. 

Akrepi na thotë se duhet t’i shërbeni dikujt. Dikush ka pretendimin për kurorën e zemrës suaj. Nuk është një dashnor, bashkëshort apo marrëdhënie që ka pretendimin përfundimtar për kurorën e zemrës suaj. Është ose ‘princi i kësaj bote’ ose ‘masih’ – ai që do të sundojë Mbretërinë e Perëndisë. Bëni një bilanc tani se kush e ka kurorën tuaj. Nëse jetoni për të shpëtuar jetën tuaj, atëherë i keni dhënë kurorën tuaj ‘princit të kësaj bote’ dhe do të humbni jetën tuaj. Meqenëse tiparet e akrepit janë të vrasë, të vjedhë dhe të shkatërrojë, ai nuk është i pajtueshëm me ju nëse ka kurorën tuaj.

Shqyrtoni veten për të parë nëse keni nevojë të ‘pendoheni’ siç mësoi kaq qartë Profeti Jahja. Ju mund të gjeni disa shembuj të mirë për të marrë një ide më të mirë se çfarë do të thotë kjo. Nuk janë planetët, por zemra juaj që do të përcaktojë rezultatin për ju. Shembuj të mirë për t’u ndjekur nuk janë shenjtorët e shenjtë, por njerëzit e zakonshëm me tipare të rregullta që u penduan. Pendimi mund të bëhet çdo ditë të javës dhe ndoshta për ta kthyer atë në zakon duhet bërë çdo ditë.

Më tej në Historinë e Zodiakut

Historia e luftës mes dy kundërshtarëve të mëdhenj vazhdon me Shigjetari, (ose kuptohet nga fillimi me Virgjëreshën).

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të shkuar më thellë në historinë e shkruar të Akrepit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *