Skip to content
Home » Luani në Zodiakun e Lashtë

Luani në Zodiakun e Lashtë

  • by

Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 24 korrikut dhe 23 gushtit jeni një Luan, latinisht për luan. Në këtë lexim modern të horoskopit të astrologjisë të zodiakut të lashtë, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Luanin për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, shëndetin dhe për të fituar njohuri për personalitetin tuaj.

Por si e lexonin të lashtët Luanin? Çfarë kuptimi kishte për ta?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Astrologjia e Yllësisë së Luanit

Këtu është një fotografi e yjësisë së yjeve që formon Luanin. A mund të shihni diçka që i ngjan një luani në yje?

Foto e plejadës së yjeve të Luanit. A mund të shihni një luan?

Edhe nëse i lidhim yjet e Luanit me vija, është ende e vështirë të ‘shohësh’ një luan.

Yllësia e Luanit me yje të bashkuar me vija dhe me emër

Këtu është një poster i National Geographic i zodiakut, që tregon Luanin në Hemisferën Veriore. 

Grafiku i yjeve të National Geographic me Luanin të rrethuar

Si erdhën njerëzit për herë të parë me një Luan nga kjo? Por Luani shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore.

Ashtu si me të gjitha yjësitë e tjera të zodiakut, imazhi i Luanit nuk është i dukshëm nga vetë yllësia. Nuk është e lindur brenda plejadës së yjeve. Përkundrazi, Ideja e akrepit goditës doli e para. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet për të qenë një shenjë e përsëritur.

Pse?

Çfarë do të thoshte për të lashtët?

Luani në Zodiak

Këtu janë disa imazhe të zakonshme astrologjike të Luanit.

Luani në yje
Luani gati të hidhet

Konsideroni zodiakun në Tempullin Dendera të Egjiptit me Luanin të rrethuar me të kuqe.

Luani në Zodiakun e Lashtë Dendera të Egjiptit

Leo në Historinë e Lashtë

Ne pamë në Virgjëresha se Kurani dhe Bibla/Kitab thotë se Allahu i krijoi yjësitë. Ai i dha për udhëzim para shpalljes së shkruar. Adami dhe djemtë e tij ua mësuan fëmijëve të tyre për t’i udhëzuar ata për Planin e Tij.

Luani e mbyll historinë. Pra, edhe nëse nuk jeni një Luan në kuptimin modern të horoskopit, historia e lashtë astrologjike e Luanit ia vlen të dihet.

Kuptimi origjinal i Leo

Në Taurat, Hazreti Jakub (Jakub) dha këtë profeci të fisit të Judës.

Juda është një luan i ri;
    ti zë fill nga preja, biri im;
ai përkulet, struket si një luan,
    si një luaneshë; kush guxon ta zgjojë?
10 Skeptri nuk do t’i hiqet Judës,
    as bastuni i komandimit nga këmbët e tij,
deri sa të vijë Shilohu;
    dhe atij do t’i binden popujt.

Zanafilla 49:9-10

Jakobi deklaroi se do të vijë një sundimtar, një ‘ai’ i paraqitur si një luan. Sundimi i tij do të përfshinte ‘kombet’ dhe ai do të vinte nga fisi i Judës së Izraelit. Isa al Masih vinte nga fisi i Judës dhe vajosi Masihun. Por në atë ardhje ai nuk mori skeptrin e sundimtarit. Ai po e ruan atë për ardhjen e tij të ardhshme kur do të vijë si një Luan për të sunduar. Kjo është ajo që Luani ka paraqitur nga kohët më të hershme.

Luani Fitimtar

Duke parë këtë ardhje, shkrimet e përshkruajnë Luanin si të vetmin që meriton të hapë rrotullën e shenjtë.

Pastaj pashë në dorën e djathtë të atij që rrinte ulur mbi fron, një libër të shkruar përbrenda dhe përjashta, të vulosur me shtatë vula. Dhe pashë një engjëll të fuqishëm, që proklamoi me zë të madh: “Kush është i denjë të hapë librin dhe të zgjidhë vulat e tij?.” Po kurrkush, as në qiell, as mbi dhe, as nën dhe, nuk mund të hapte librin e ta shihte atë. Edhe unë qaja shumë, sepse s’qe gjetur asnjë i denjë të hapë dhe të lexojë librin, dhe as ta shohë. Atëherë një nga pleqtë më tha: “Mos qaj; ja, Luani i fisit të Judës, Rrënja e Davidit, fitoi të hapë librin dhe të zgjidhë të shtatë vulat e tij.”

Zbulesa 5: 1-5

Luani triumfoi mbi armikun e tij në ardhjen e tij të parë dhe kështu tani është në gjendje të hapë vulat që sjellin fundin. Ne e shohim këtë në Zodiakun e lashtë duke vënë në dukje Luanin mbi armikun e tij Hidra, Gjarprin.

Luani duke shkelur Gjarprin në Denderën e Lashtë
Luani që hidhet mbi Hidrën në pikturën mesjetare
Skica e yjësive. Luani do të kapë kokën e Gjarprit

Përfundimi i historisë së zodiakut

Qëllimi i betejës së Luanit me Gjarprin nuk ishte thjesht ta mposhtte atë, por të sundonte. Shkrimet përshkruajnë sundimin e Luanit me këto fjalë.

Dhe pashë një qiell të ri dhe një dhe të ri; sepse qielli i parë dhe dheu i parë kishin shkuar, dhe deti nuk ishte më. Dhe unë, Gjoni, pashë qytetin e shenjtë, Jeruzalemin e ri, që zbriste nga qielli, nga Perëndia, që ishte bërë gati si nuse e stolisur për burrin e vet. Dhe dëgjova një zë të madh nga qielli që thoshte: “Ja tabernakulli i Perëndisë me njerëzit! Dhe ai do të banojë me ta; edhe ata do të jenë populli i tij dhe vetë Perëndia do të jetë bashkë me ta, Perëndi e tyre. Dhe Perëndia do të thaijë çdo lot nga sytë e tyre; dhe vdekja nuk do të jetë më; as brengë, as klithma, as mundim, sepse gjërat e mëparshme shkuan.”

Dhe ai që rrinte mbi fron tha: “Ja, unë i bëj të gjitha gjërat të reja.” Dhe më tha: “Shkruaj, sepse këto fjalë janë të vërteta dhe besnike.”

Edhe më tha: “U bë! Unë jam Alfa dhe Omega, fillimi dhe mbarimi! Atij që ka etje unë do t’i jap si dhuratë nga burimi i ujit të jetës. Kush fiton do t’i trashëgojë të gjitha gjërat; dhe do të jem për të Perëndi dhe ai do të jetë për mua bir.

Zbulesa 21:1-7

Dhe nuk pashë asnjë tempull në të; sepse Zoti Perëndi i plotfuqishëm dhe Qengji janë tempulli i tij. 23 Dhe qyteti nuk ka nevojë për diell, as për hënë që të ndriçojnë në të, sepse lavdia e Perëndisë e ndriçon atë, dhe llamba e tij është Qengji.24 Dhe kombet e të shpëtuarve do të ecin në dritën e tij; dhe mbretërit e dheut do të sjellin lavdinë dhe nderin e tyre në të.25 Dhe portat e tij nuk do të mbyllen asnjëherë gjatë ditës, sepse nuk do të ketë asnjëherë natë. 26 Edhe në të do të sjellin lavdinë dhe nderin e kombeve. 27 Edhe nuk do të hyjë asgjë e papastër dhe askush që kryen neveri e gënjeshtër, por vetëm ata që janë të shkruar në librin e jetës të Qengjit.

Zbulesa 21:22-27

Në këtë vizion ne shohim përmbushjen dhe përfundimin e Zodiakut. Ne shohim nusen dhe burrin e saj; Zoti dhe fëmijët e tij – imazhi i dyanshëm i figurës në Binjakët. Ne shohim lumin e ujit – premtuar në Ujori. Rendi i vjetër i vdekjes – i fotografuar nga grupet përreth Peshqve – nuk është më. Qengji banon atje – në foto e Dashit, dhe njerëzit e ringjallur – në foto me Gaforren – jeto me Të. Peshorja e Peshores tani bilanc pasi ‘asgjë e papastër nuk do të hyjë kurrë’. Ne shohim gjithashtu mbretërit e të gjitha kombeve atje, duke sunduar nën autoritetin e Mbretit të Mbretërve dhe Zotit të Zotërve, Masihun – duke filluar si fara e Virgjëreshës, dhe në fund u zbulua si Luani.

Pengët e Historisë së Zodiakut

Mbetet një pyetje. Pse Luani nuk e shkatërroi shejtanin gjarpërin që në fillim? Pse të kaloni nëpër të gjithë kapitujt e Zodiakut? Kur Isa el Masih u përball me kundërshtarin e tij Akrepin ai e shënoi atë orë me

Tani është gjykimi i kësaj bote; tani do të hidhet jashtë princi i kësaj bote!

Gjoni 12:31

Princi i kësaj bote, shejtani, na përdorte si mburoja njerëzore. Kur përballen me një forcë të fuqishme ushtarake, terroristët shpesh fshihen pas civilëve. Kjo krijon një dilemë për policinë në atë që ata mund të vrasin civilët ndërkohë që ata nxjerrin terroristët. Kur shejtani ia doli të tundonte Ademin dhe Evën, ai krijoi një mburojë njerëzore për vete. Shejtani e dinte se Krijuesi është absolutisht i drejtë dhe nëse ai e dënon mëkatin atëherë, për të qenë i drejtë në gjykimin e tij, ai duhet të gjykojë të gjithë mëkatet. Nëse Zoti e shkatërroi shejtanin, atëherë shejtani (që do të thotë Akuzuesi) thjesht mund të na akuzojë për keqbërjen tonë, duke kërkuar gjykimin tonë së bashku me të.

Për ta parë në një mënyrë tjetër, mosbindja jonë na solli nën kontrollin ligjor të shejtanit. Nëse Allahu do ta shkatërronte atë, atëherë Ai do të duhej të na shkatërronte edhe ne sepse edhe ne ishim të kapur nga mosbindja e shejtanit.

Nevoja për shpëtim para gjykimit

Pra, ne kishim nevojë të shpëtonim nga kërkesa e shejtanit që çdo gjykim mbi të duhet të na vinte gjithashtu. Ne kishim nevojë për shpengim nga mëkati ynë. Inxhili e shpjegon kështu:

Ai ju dha jetë edhe juve, që ishit të vdekur në faje dhe në mëkate, në të cilat keni ecur dikur, sipas ecjës së kësaj bote, sipas prijësit të pushtetit të erës, sipas frymës që vepron tani në bijtë e mosbindjes, ndërmjet të cilëve edhe ne dikur jetuam në lakmitë e mishit tonë duke i plotësuar dëshirat e mishit dhe të mendjes, dhe ishim prej natyre bij të zemërimit, ashtu si edhe të tjerët.

Efesianëve 2:1-3

Shpërblesa jonë TANI E PAGUAR

Në sakrificën e tij të paraqitur në Bricjapi Isa al Masih e mori atë zemërim mbi vete. Ai e pagoi shpërblimin që ne të mund të liroheshim.

Por Perëndia, që është i pasur në mëshirë, për shkak të dashurisë së tij të madhe me të cilën na deshi, edhe atëherë kur ishim të vdekur në faje, na dha jetë me Krishtin (ju jeni të shpëtuar me anë të hirit), edhe na ringjalli me të, dhe me të na vuri të rrimë në vendet qiellore në Krishtin Jezus, për të treguar në epokat që do të vijnë pasurinë e pamasë të hirit të tij, me anë të mirësisë ndaj nesh në Krishtin Jezus. Ju në fakt, jeni të shpëtuar me anë të hirit, nëpërmjet besimit, dhe kjo nuk vjen nga ju, po është dhurata e Perëndisë, jo nga vepra, që të mos mburret askush.

Efesianëve 2: 4-9

Allahu kurrë nuk e ka synuar Gjykimin e Xhehenemit për njerëzit. Ai e përgatiti atë për shejtanin. Por nëse Ai e gjykon djallin (Iblisin) për rebelimin e tij, atëherë Ai duhet të bëjë të njëjtën gjë për ata që nuk janë shpenguar.

Pastaj ai do t’u thotë edhe atyre që do të jenë në të majtë: “Largohuni nga unë, të mallkuar, në zjarr të përjetshëm, të përgatitur për djallin dhe engjëjt e tij.

Mateu 25:41

Mënyra jonë e arratisjes është bërë tani

Kjo është arsyeja pse Isa al Masih arriti një fitore të madhe në kryq. Ai na çliroi nga e drejta ligjore që shejtani kishte mbi ne. Ai tani mund të godasë shejtanin pa pasur nevojë të na godasë edhe neve. Por ne duhet të zgjedhim ta marrim këtë arratisje nga sundimi i shejtanit. Luani aktualisht po përmbahet nga goditja e gjarprit në mënyrë që njerëzit të mund të shpëtojnë nga ai Gjykim.

Zoti nuk vonon plotësimin e premtimit të tij, siç disa besojnë që ai bën; por është i durueshëm ndaj nesh, sepse nuk do që ndokush të humbasë, por që të gjithë të vijnë në pendim.

2 Pjetrit 3:9

Kjo është arsyeja pse ne e gjejmë veten sot ende duke pritur për goditjen përfundimtare kundër shejtanit, në foto Shigjetari, dhe ende duke pritur për gjykimin përfundimtar, në foto Demi. Por shkrimet na paralajmërojnë.

Dhe dita e Zotit do të vijë si një vjedhës natën; atë ditë qiejt do të shkojnë me krismë, elementët do të shkrihen nga të nxehtit dhe veprat dhe toka që janë në të do të digjen krejt.

2 Pjetrit 3:10

Horoskopi i Luanit në shkrimet e lashta

Horoskopi vjen nga greqishtja ‘Horo’ (orë) dhe do të thotë shënimi (skopus) i orëve ose orareve të veçanta. Shkrimet shënojnë orën e Luanit (horo) në mënyrën e mëposhtme.

Dhe këtë aq më shumë duhet të bëjmë, duke ditur kohën, sepse tanimë erdhi ora të zgjohemi nga gjumi, sepse shpëtimi ynë është më afër, se kur besuam.

Romakëve 13:11

Kjo tregon se ne jemi si njerëzit që flenë në një ndërtesë që digjet. Duhet të zgjohemi! Kjo është ora (horo) për t’u zgjuar sepse Luani po vjen. Luani vrumbullues do të godasë dhe shkatërrojë shejtanin dhe të gjithë ata që janë ende në dominimin e tij ligjor.

Leximi i horoskopit tuaj të Luanit

Në këtë mënyrë mund të aplikoni leximin e horoskopit të Luanit

Luani ju thotë se po, ka tallës që tallen dhe ndjekin dëshirat e tyre të liga. Ata thonë: “Ku është kjo ‘ardhja’ që premtoi? Që prej vdekjes së paraardhësve tanë, gjithçka vazhdon siç ka ndodhur që nga fillimi i krijimit.” Por ata harrojnë qëllimisht se Zoti ka dhe do të gjykojë dhe atëherë gjithçka në këtë botë do të shkatërrohet.

Meqenëse gjithçka do të shkatërrohet në këtë mënyrë, çfarë lloj personi duhet të jeni? Ju duhet të jetoni jetë të shenjtë dhe të perëndishme ndërsa prisni ditën e Perëndisë dhe përshpejtoni ardhjen e saj. Ajo ditë do të sjellë shkatërrimin e qiejve me zjarr dhe elementët do të shkrihen nga nxehtësia. Por, në përputhje me premtimin e tij, ju duhet të prisni me padurim një qiell të ri dhe një tokë të re, ku banon drejtësia.

Prandaj, meqenëse mezi po e prisni këtë, bëni çdo përpjekje për t’u gjetur i panjollë, i pafajshëm dhe në paqe me të. Mbani në mend se durimi i Zotit tonë do të thotë shpëtim për ju dhe ata përreth jush. Meqenëse jeni paralajmëruar, jini vigjilentë, që të mos rrëmbeheni nga gabimi i të paligjshmit dhe të mos bini nga pozicioni juaj i sigurt.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Historia e lashtë e zodiakut filloi me Virgjëreshën. Për të shkuar më thellë në Luan, shihni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *