Skip to content
Home » Mirë se vini në Al-Injil

Mirë se vini në Al-Injil

Selam ue alkum. Kjo faqe ka të bëjë me Inxhilin, i njohur gjithashtu si Ungjilli. Injil fjalë për fjalë do të thotë ‘Lajm i mirë’ dhe ky lajm është një mesazh që me siguri tashmë ka ndikuar në jetën tuaj. Në kulmin e Perandorisë Romake, ky Lajm i Mirë revolucionarizoi botën e Evropës, Lindjes së Mesme, Azisë dhe Afrikës. Ky Lajm ndryshoi aq shumë botën e asaj dite, saqë edhe sot e kësaj dite, e dimë apo jo, është prekur rrënjësisht nga ky lajm. Inxhili çoi në krijimin e librave, fjalët e ndara sipas hapësirave, shenjat e pikësimit, shkronjat e mëdha dhe të vogla, universitetet, spitalet dhe madje edhe jetimoret u themeluan fillimisht nga njerëzit pasi ata kuptonin se si Lajmi i Mirë duhet të ndikojë në shoqëri. Ky lajm i mirë çoi në një çlirim të shoqërisë në të gjithë botën, e cila nen ndikimin e Inxhilit u ndryshua në mënyra paqësore, pasi ishte mbajtur nën kontrollin gjakatar të perandorëve romakë që sundonin me të njëjtin grusht të hekurt dhe korrupsion si diktatorët e sotëm bëjnë.

Dhe kur Profeti Muhamed (a.s.) shpalli Kuranin ai iu referua Inxhilit me nderim të plotë. Siç do të shohim në postimet e ndryshme në këtë faqe, ai dhe shokët e tij iu referuan me nder Librave te mëparshëm (Tevrat, Zabur dhe Inxhil). Dhe nëse shembulli i Profetit Muhamed (a.s.) është shembull për t’u ndjekur, a nuk duhet të jetë gjithashtu i njohur me të njëjtat Libra?

Edhe pse sot gjërat kanë ndryshuar. Fjala Inxhil (ose Ungjill) zakonisht nuk përcjell lajme të mira në mendjet tona. Shumë e lidhin atë me krishterimin ose me perëndimin. Dhe kjo nuk është e vërtetë – është për të gjithë njerëzit që besojnë në Allahun (Zotin) dhe e ka origjinën në Lindjen e Mesme, jo në Perëndim.

Nuk është se njerëzit janë kundër Inxhilit, por më shumë se nuk duket se ka shumë kuptim. Sot pyesim veten nëse ishte Inxhili zëvendësuar nga zbulesa e mëvonshme. Herë të tjera pyesim veten nëse bëhen të korruptuar. Me jetën tonë të zënë, nuk kemi pasur kohë të shqyrtojmë siç duhet se për çfarë bëhet fjalë për këtë Lajm të Mirë. Pra, mundësia për të studiuar Librat (përfshirë Inxhilin) ​​humbet nga çifutët, muslimanët, madje edhe shumica e të krishterëve.

Kjo është arsyeja pse ne e bashkuam këtë faqe – për të na dhënë mundësinë të kuptojmë, ndoshta për herë të parë, pse mesazhi i Inxhilit është ‘Lajmi i mirë’. Kjo faqe do të japë gjithashtu mundësinë për të reflektuar mbi pyetjet që të gjithë kemi rreth Inxhilit. Nëse kjo është hera juaj e parë në këtë faqe, mund të filloni me Rreth meje ku unë tregoj historinë time se si Inxhili u bë i rëndësishëm për mua. Insha’Allah shpresoj se do të shfletoni përreth, do të gjeni kohë për të vlerësuar dhe do të ndërmerrni aventurën në shqyrtimin e Lajmit të Mirë të Inxhilit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *