Skip to content
Home » Gaforrja në Zodiakun e Lashtë

Gaforrja në Zodiakun e Lashtë

Gaforrja zakonisht përshkruan një gaforre dhe vjen nga fjala latine për gaforre. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 22 qershorit dhe 23 korrikut jeni Gaforre. Në këtë lexim modern të horoskopit të astrologjisë të zodiakut të lashtë, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Gaforren për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, shëndetin dhe për të kuptuar personalitetin tuaj.

Por si e lexuan të lashtët Gaforren që në fillim? Çfarë kuptimi kishte për ta?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Astrologjia e Yllësisë të Gaforres

Këtu është një foto e plejadës së yjeve të Gaforres. A mund të shihni ndonjë gjë që i ngjan një gaforre në yje?

Foto e yllësisë të yjeve të Gaforres. A mund të shihni një gaforre?

Nëse i lidhim yjet në Gaforre me vija, është ende e vështirë të ‘shohësh’ një gaforre. Duket si një Y me kokë poshtë.

Yllësia e Gaforres me yje të bashkuar me vija

Këtu është një foto e posterit të zodiakut të National Geographic, që tregon Gaforren në hemisferën veriore. 

Grafiku i yjeve të National Geographic me Gaforren të rrethuar

Si erdhën njerëzit për herë të parë me një gaforre nga kjo? Por Gaforrja shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore.

Ashtu si me yjësitë e tjera të zodiakut, imazhi i Gaforres nuk është i dukshëm nga vetë yllësia. Nuk është e lindur brenda plejadës së yjeve. Përkundrazi, Ideja e gaforres doli e para. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet për të qenë një shenjë e përsëritur.

Pse? Çfarë do të thoshte për të lashtët?

Gaforrja në Zodiak

Këtu janë disa imazhe të zakonshme astrologjike të Gaforres

Imazhi i Astrologjisë së Gaforres me një Gaforre
Imazhi i Zodiakut të Gaforres me karavidhe, jo gaforre dhe simbolin e Gaforres me 69

Këtu është zodiaku në tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjeç, me imazhin e kancerit të rrethuar me të kuqe.

Zodiaku i lashtë egjiptian i Dendera me Gaforren e rrethuar

Edhe pse skica e etiketon imazhin ‘gaforre’ në të vërtetë duket si një brumbull. Të dhënat egjiptiane të rreth 4000 viteve më parë e përshkruan Gaforren si një Scarabaeus (bubuzhel) brumbulli, simboli i shenjtë i pavdekësisë.

Në Egjiptin e lashtë skarabi simbolizonte rilindjen ose rigjenerimin. Egjiptianët shpesh përshkruanin perëndinë e tyre Khepri, dielli që lind, si një brumbulli skarabi ose si një njeri me kokë brumbulli skarabi.

Khepri, një Zot i lashtë egjiptian i përfaqësuar me kokën e një brumbulli.[1] Bazuar në pikturat e varrit të Mbretërisë së Re

Gaforrja në historinë e lashtë

Ne pamë në Virgjëresha se Kurani dhe Bibla/Kitab thotë se Allahu i krijoi yjësitë. Ai i dha për udhëzim deri në shpalljen e shkruar. Kështu Adami dhe djemtë e tij ua mësuan fëmijëve të tyre për t’i udhëzuar ata për Planin e Tij. Virgjëresha filloi historinë dhe paratha ardhjen e Farës së Virgjëreshës.

Gaforrja e çon më tej historinë. Edhe nëse nuk jeni Gaforre në kuptimin modern të horoskopit, historia astrologjike e Gaforres ia vlen të dihet.

Kuptimi origjinal i Gaforres

Egjiptianët e lashtë janë shumë më afër në kohë me kohën kur u hartua për herë të parë Zodiaku, kështu që brumbulli i skarabit, në vend të gaforres së horoskopit modern astrologjik, është çelësi për të kuptuar kuptimin e lashtë të zodiakut të Gaforres. Egjiptologu Sir Wallace Budge e thotë këtë khepera dhe brumbulli i skarabit të Egjiptianëve të Lashtë

KHEPERA ishte një zot i vjetër i lashtë dhe lloji i materies që përmban brenda vetes mikrobin e jetës që do të lindë në një ekzistencë të re; kështu ai përfaqësonte trupin e vdekur nga i cili trupi shpirtëror do të ngrihej. Ai përshkruhet në formën e një njeriu që ka një brumbull për kokë dhe ky insekt u bë emblema e tij sepse supozohej të ishte i vetëlindur dhe i vetë-prodhuar.

Zotëri WA Buxhe. Feja Egjiptiane p 99

Brumbulli i Skarabit: Simboli i lashtë i ringjalljes

Brumbulli i Skarabit kalon nëpër disa faza të jetës para se të transformohet më në fund në brumbull të rritur. Pas daljes nga vezët, skarabët bëhen larva të ngjashme me krimbat, të quajtura grub. Si kërpudha ata e kalojnë ekzistencën e tyre duke jetuar në tokë, duke u ushqyer me lëndë të dekompozuara si plehrat, kërpudhat, rrënjët ose mishi i kalbur.

Pasi zvarritet si grub, më pas fshihet në një krizalis. Në këtë gjendje ndërpritet çdo aktivitet. Nuk merr më ushqim. I mbyll të gjitha shqisat. Të gjitha funksionet e jetës mbyllen dhe skarabi hibernon brenda fshikëzës. Këtu gërvishtja i nënshtrohet metamorfozës, me trupin e tij që shpërndahet dhe më pas ri-montohet. Në kohën e caktuar, skarabi i rritur del nga fshikëza. Forma e tij e brumbullit të rritur nuk i ngjan trupit si krimbi që mund të zvarritet vetëm në tokë. Tani brumbulli shpërthen, fluturon dhe fluturon sipas dëshirës në ajër dhe rrezet e diellit.

Egjiptianët e lashtë e nderonin brumbullin e skarabit sepse ai simbolizonte ringjalljen e premtuar.

Gaforrja … si Brumbulli i Skarabit

Gaforrja deklaron se jeta jonë ndjek një model të ngjashëm. Tani ne jetojmë në tokë, skllevër të mundimit dhe vuajtjes, plot errësirë ​​dhe dyshime – thjesht nyje paaftësie dhe telashe si gjilpërat e lindura nga toka dhe të ushqyera me pisllëk, megjithëse mbajnë në ne farën dhe fillimet e lavdisë përfundimtare.

Pastaj jeta jonë tokësore përfundon me vdekjen dhe kalon në gjendjen si mumje, në të cilën personi ynë i brendshëm fle në vdekje, me trupin tonë që pret thirrjen e ringjalljes që të shpërthejë nga varret. Ky ishte kuptimi dhe simboli i lashtë i Gaforres – ringjallja e trupit u shkaktua kur Shëlbuesi thërret.

Gaforrja: Jeta e Ringjallur

Ndërsa skarabi shpërthen nga letargjia e tij, kështu do të zgjohen të vdekurit.

Shumë nga ata që flenë në pluhurin e tokës do të zgjohen, disa në një jetë të përjetshme, të tjerë në turpin dhe në poshtërsi të përjetshme. Ata që kanë dituri do të shkëlqejnë si shkëlqimi i kupës qiellore dhe ata që do të kenë çuar shumë në drejtësi, do të shkëlqejnë si yjet përjetë.

Danieli 12:2-3

Kjo do të ndodhë kur Masih – Krishti – bën thirrje që të ndjekim rrugën e ringjalljes së tij.

Por tashti Krishti u ringjall prej së vdekurish, dhe është fryti i parë i atyre që kanë fjetur. 21 Sepse, ashtu si erdhi vdekja me anë të një njeriu, kështu erdhi dhe ringjallja e të vdekurve me anë të një njeriu. 22 Sepse, ashtu sikur të gjithë vdesin në Adamin, kështu të gjithë do të ngjallën në Krishtin, 23 por secili sipas radhës së vet: Krishti, fryti i parë, pastaj ata që janë të Krishtit, në ardhjen e tij 24 Pastaj do të vijë fundi, kur ai t’ia dorëzojë mbretërinë Perëndisë Atë, pasi të ketë asgjësuar çfarëdo sundimi, çdo pushtet e fuqi.

25 Sepse duhet që ai të mbretërojë, derisa t’i vërë të gjithë armiqtë e tij nën këmbët e veta. 26 Armiku i fundit që do të shkatërrohet është vdekja. 27 Sepse Perëndia i vuri të gjitha nën këmbët e tij. Por, kur thotë se çdo gjë i është nënshtruar, është e qartë se përjashtohet ai që ia ka nënshtruar çdo gjë. 28 Dhe kur t’i ketë nënshtruar të gjitha, atëherë Biri vetë do t’i nënshtrohet Atij që i nënshtroi të gjitha, që Perëndia të jetë gjithçka në të gjithë.

1 e Korintasve 15 20-28

Gaforrja: Përshkrim i thelbit të ri të Trupit të Ringjalljes

Meqenëse skarabi i rritur ka një thelb të ndryshëm, me veçori dhe aftësi të paimagjinueshme duke u ekstrapoluar nga gruri i krimbit nga i cili u ngrit, kështu edhe trupi ynë i ringjalljes do të ketë një thelb të ndryshëm nga trupi ynë sot.

Sepse qytetëria jonë është në qiejt, prej nga edhe presim Shpëtimtarin, Zotin Jezu Krisht, 21 i cili do ta transformojë trupin tonë të përunjur, që të bëhet i ngjashëm me trupin e tij të lavdishëm, sipas fuqisë së tij që t’i nënshtrojë ndaj vetes të gjitha gjërat.

Filipianëve 3:20-21

Por do të thotë ndonjë: “Si ringjallen të vdekurit, edhe me ç’trup do të vijnë?.” 36 O i pamend! Atë që ti mbjell, nuk ngjallet, nëse nuk vdes përpara. 37 Dhe atë që mbjell, ti nuk mbjell trupin që do të bëhet, por një kokërr të zhveshur, ndoshta nga grurë ose ndonjë farë tjetër. 38 Po Perëndia i jep trup si të dojë, secilës farë trupin e vet. 39 Jo çdo mish është i njëjti mish; por tjetër është mishi i njerëzve, tjetër mishi i bagëtive, tjetër i peshqve dhe tjetër i shpendëve. 40 Dhe ka trupa qiellorë dhe trupa tokësorë; por tjetër është lavdia e trupave qiellorë e tjetër e atyreve të tokës. 41 Tjetër është lavdia e diellit dhe tjetër lavdia e hënës dhe tjetër lavdia e yjeve; sepse ndryshon në lavdi ylli nga ylli.

42 Kështu do të jetë edhe ringjallja e të vdekurve; trupi mbillet në prishje dhe ringjallet në paprishje.43 Mbillet në çnderim dhe ringjallet në lavdi; mbillet i dobët dhe ringjallet në fuqi. 44 Mbillet trup natyror dhe ringjallet trup frymëror.

Ka trup natyror, ka edhe trup frymëror. 45 Kështu edhe është shkruar: “Njeriu i parë, Adami, u bë shpirt i gjallë; por Adami i fundit është Frymë që jep jetë. 46 Por frymërori nuk është më parë, por përpara është natyrori, pastaj frymërori. 47 Njeriu i parë i bërë prej dheu, është tokësor; njeriu i dytë është Zoti nga qielli. 48 Siç është tokësori ashtu janë dhe tokësorët; dhe siç është qiellori, të tillë do të jenë edhe qiellorët.49 Dhe sikurse mbartëm shëmbëllimin e tokësorit, do të mbartim edhe shëmbëllimin e qiellorit.

1 e Korintasve 15: 35-49

Metamorfoza e Gaforres: Në kthimin e tij

Është në kthimin e Tij kur kjo do të ndodhë.

Tashmë, vëllezër, nuk duam që të jeni në mosdije përsa u përket atyre që flenë, që të mos trishtoheni si të tjerët që nuk kanë shpresë. 14 Sepse, po të besojmë se Jezusi vdiq dhe u ringjall, besojmë gjithashtu që Perëndia do të sjellë me të, me anë të Jezusit, ata që kanë fjetur. 15 Dhe këtë po jua themi me fjalën e Zotit: ne të gjallët, që do të mbetemi deri në ardhjen e Zotit, nuk do të jemi përpara atyre që kanë fjetur,

16 sepse Zoti vetë, me një urdhër, me zë kryeengjëlli dhe me borinë e Perëndisë, do të zbresë nga qielli dhe ata që vdiqën në Krishtin do të ringjallen të parët; 17 pastaj ne të gjallët, që do të kemi mbetur, do të rrëmbehemi bashkë me ata mbi retë, për të dalë përpara Zotit në ajër; dhe kështu do të jemi përherë bashkë me Zotin. 18 Ngushëlloni, pra, njëri-tjetrin me këto fjalë.

1 Thesalonikasve 4: 13-18

Horoskopi i Gaforres nga Shkrimet

Horoskopi vjen nga greqishtja ‘Horo’ (orë) dhe do të thotë shënimi (skopus) i orëve ose orareve të veçanta. Profeti Isa al Masih e shënoi orën e kancerit (horo) në mënyrën e mëposhtme

Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: Ai që e dëgjon fjalën time dhe beson në atë që më ka dërguar, ka jetë të përjetshme, dhe ai nuk vjen në gjyq, por ka kaluar nga vdekja në jetë. 25 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: Po vjen ora, madje ka ardhur, kur të vdekurit do të dëgjojnë zërin e Birit të Perëndisë, dhe ata që e kanë dëgjuar do të jetojnë. 26 Sepse, sikurse Ati ka jetë në vetvete, kështu ia ka dhënë dhe Birit të ketë jetë në vetvete;

Gjoni 5:24-26

Ka një orë të caktuar kur Ai që e shpalli botën në ekzistencë do të flasë përsëri. Ata që dëgjojnë do të ringjallen së vdekuri. Gaforrja ishte simboli i kësaj ore të ardhshme të ringjalljes, të lexuar nga të lashtët nga yjet.

Leximi i horoskopit tuaj për Gaforren

Ju dhe unë mund të zbatojmë horoskopin e Gaforres sot në mënyrën e mëposhtme.

Gaforrja ju thotë që të prisni vazhdimisht horon e ringjalljes suaj. Disa thonë se ringjallja nuk do të vijë, por mos u mashtroni. Nëse jetoni vetëm për të ngrënë dhe pirë këtu dhe tani që të mund të kaloni mirë, atëherë do të jeni mashtruar. Nëse e fitoni gjithë botën dhe e mbushni plot me dashuri, kënaqësi dhe emocione dhe humbisni shpirtin tuaj, çfarë do të fitoni? Prandaj qëndroni të vendosur. Le të mos ju lëvizë asgjë. Nguli sytë jo në atë që shihet, por në atë që nuk shihet, sepse ajo që shihet është e përkohshme, por ajo që nuk shihet është e Përjetshme.

Në të padukshmen është një turmë e madhe e të fjeturve që presin së bashku me ju që Zëri t’i thërrasë. Hidhni poshtë gjithçka që ju pengon të përfytyroni të padukshmen dhe hidhni poshtë mëkatin që ngatërrohet kaq lehtë. Pastaj vraponi me këmbëngulje në garën e shënuar për ju, duke i ngulur sytë te Qengji i Gjallë, pionieri dhe përsosësi i besimit. Për gëzimin e vendosur përpara tij, ai duroi kryqin, duke përbuzur turpin e tij dhe u ul në të djathtën e fronit të Perëndisë. Merreni parasysh atë që duroi një kundërshtim të tillë nga mëkatarët, që të mos lodheni dhe të mos humbisni zemrën.

Më thellë me Gaforren dhe përmes historisë së zodiakut

Shenja e Gaforres fillimisht nuk udhëhoqi vendimet për shëndetin, dashurinë dhe prosperitetin. Përkundrazi, Gaforrja nënkuptoi nga yjet se Shëlbuesi do ta përfundonte shëlbimin e tij në ringjallje.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të filluar Historinë e Lashtë të Zodiakut në fillimin e saj shih Virgjëresha. Historia e Zodiakut përfundon me Luanin. Për të shkuar më thellë në Gaforrja shih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *