Skip to content
Home » Virgjëresha dhe zodiaku si shenja për jetën time

Virgjëresha dhe zodiaku si shenja për jetën time

Surja el-Buruj (Surah 85 – Mansionet e Yjeve) përmend Zodiakun me:

Për qiellin me yjësi,

për Ditën e premtuar

për dëshmitarin dhe për atë që dëshmohet!

Surah Al-Buruj 85:1-3

Surja El-Burux thotë se shenjat e Zodiakut janë dëshmitarë të Ditës së Gjykimit. Por çfarë do të thotë kjo?

Dymbëdhjetë Shenjat e Zodiakut sot lidhen me astrologjinë dhe horoskopin. Horoskopi i sotëm parashikon fatin tuaj sipas datës së lindjes në lidhje me këto dymbëdhjetë shenja të horoskopit. Më pas horoskopi ju udhëzon për të gjetur dashurinë e vërtetë (horoskopi i dashurisë), ose fat dhe sukses në marrëdhënie, shëndet dhe pasuri. Këto Dymbëdhjetë Shenja Astrologjike që lidhin datat e lindjes me horoskopin tuaj personal janë:

 1. Virgjëresha: 24 gusht – 23 shtator
 2. Peshorja: 24 shtator – 23 tetor
 3. Akrepi: 24 tetor – 22 nëntor
 4. Shigjetari: 23 nëntor – 21 dhjetor
 5. Bricjapi: 22 dhjetor – 20 janar
 6. Ujori: 21 janar – 19 shkurt
 7. Peshqit: 20 shkurt – 20 mars
 8. Dashi: 21 Mars – 20 Prill
 9. Demi: 21 Prill – 21 Maj
 10. Binjakët: 22 maj – 21 qershor
 11. Kanceri: 22 qershor – 23 korrik
 12. Luani: 24 korrik – 23 gusht

Astrologjia dhe Horoskopi Modern

Horoskop vjen nga greqishtja Horo (ώρα) që do të thotë ‘orë, stinë ose periudhë kohore’ dhe greqishtja skopus (σκοπός) që do të thotë ‘qëllim ose shenjë ku të fokusohemi’. Astrologji vjen nga astro (άστρο) ‘yll’ dhe shtëpizë (λογια) ‘studim i’. Pra, ideja në këtë horoskop modern të astrologjisë është të shënojë kohën e lindjes sipas yjeve të yjeve të zodiakut.

Por a është kjo mënyra origjinale që të lashtët lexonin astrologjinë e zodiakut?

Çfarë është Zodiaku? Nga vjen?

Dymbëdhjetë Shenjat e Zodiakut janë yje yjesh të dukshme në tokë gjatë gjithë vitit. Surja el-Furkan na tregon se vetë Allahu e krijoi plejadën e yjeve.

I madhërishëm është Ai që krijoi yje në qiell dhe vendosi në të dritë (diell) e hënë që ndriçon.

Surah Al-Furqan: 25:61

Pse do t’i bënte Allahu këto plejada?  Si e përdornin të lashtët zodiakun me dymbëdhjetë shenjat e tij?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj pyetjeje do të hapë horoskopin tuaj në mënyra krejtësisht të reja. Mund t’ju nisë në një udhëtim të ndryshëm nga ai që kishit menduar të kontrollonit vetëm horoskopin për shenjën tuaj të zodiakut…

…në Al-kitab (Bibël)

Libri më i vjetër i Biblës (al kitab), i shkruar edhe para Tauratit, ishte Jobi. Jobi gjithashtu pohon se yjësitë janë bërë nga Allahu:

Ka bërë Arushën dhe Orionin, Plejadat dhe krahinat e jugut.

Jobi 9:9

Po ashtu edhe Amosi, një tjetër profet i Biblës

Ai ka bërë Plejadat dhe Orionin, e kthen hijen e vdekjes në agim dhe e bën ditën të errët si nata; thërret ujërat e detit dhe i derdh mbi faqen e dheut: emri i tij është Zoti.

Amosi 5:8

 Plejada janë yje që përbëjnë një pjesë të Demit plejadë. Nëse Jobi flet për to në një libër më shumë se 4000 vjet të vjetër, yjësitë e zodiakut kanë qenë me ne për një kohë shumë të gjatë. Ne mund të mësojmë se si të lashtët e përdornin zodiakun për të udhëhequr veten ndryshe nga horoskopi i sotëm. Ne e eksplorojmë këtë duke ekzaminuar yjësinë e Virgjëreshës.

Horoskopi dhe Zodiaku nga Vetë Krijuesi

Suret el-Furkan, el-Baruj dhe Jobi deklaron se yjësitë e zodiakut ishin “shenja” të bëra nga Allahu që nga fillimi i kohës. Shumë kohë përpara se mesazhi i profetëve të regjistrohej në libra, ata u vendosën në yje si imazhe për të treguar historinë e planit të Allahut. Zodiaku origjinal nuk ishte për të na udhëhequr drejt pasurisë, dashurisë dhe fatit të mirë, në varësi të vitit kur ishte lindja jonë. Zodiaku ishte një histori vizuale për të na udhëhequr në Rrugën e Drejtë.

Këtë e shohim nga tregimi i krijimit në fillim të Tevratit. Gjatë gjashtë ditëve të krijimit thotë:

Pastaj Perëndia tha: “Të ketë ndriçues në kupën qiellore për të ndarë ditën nga nata; dhe të shërbejnë si shenja, për të dalluar stinët, ditët dhe vitet;

Zanafilla 1: 14

Astrologjia moderne pretendon se di për punët dhe ngjarjet njerëzore në tokë bazuar në pozicionin e yjeve. Por nuk janë yjet që ndikojnë në jetën tonë. Ato janë vetëm shenja për të shënuar ngjarje që Krijuesi ka planifikuar – dhe Ai ndikon në jetën tonë.

Meqenëse krijimi i yjeve ishte për të ‘shënuar kohët e shenjta’ dhe horoskopi do të thotë ‘horo’ (periudhë kohore) + ‘skopus’ (për të shënuar për fokus), qëllimi pas yjësive ishte që ne të njihnim horoskopin e Tij përmes të dymbëdhjetë Shenjave të Zodiakut. Ata formojnë një histori në yje – astrologjinë origjinale.

Astrologjia dhe Profetët së bashku

Studimi i yjeve (astrologjisë) për të shënuar kohët e shenjta (horoskopi) nuk tregon gjithçka që Krijuesi ka planifikuar për këto ngjarje. Dokumenti i shkruar i Krijuesit jep detaje të mëtejshme. Një shembull të kësaj e shohim në lindjen e Isa el Masih a.s. Inxhili regjistron se si astrologët e kuptuan lindjen e tij duke studiuar yjet. Aty thuhet:

Pasi Jezusi lindi në Bethlehem të Judesë në kohën e mbretit Herod, ja që disa dijetarë nga lindja arritën në Jeruzalem, duke thënë: “Ku është mbreti i Judenjve, që ka lindur? Sepse pamë yllin e tij në Lindje dhe erdhëm për ta adhuruar.”

Mateu 2:1-2

Magi e dinte nga yjet ‘kush’ lindi (Masih). Por yjet nuk i kanë thënë ‘ku’. Për këtë ata kishin nevojë për shpalljen e shkruar.

Mbreti Herod, kur dëgjoi këto fjalë, u shqetësua, dhe bashkë me të mbarë Jeruzalemi. Dhe, mbasi i mblodhi të gjithë krerët e priftërinjve dhe skribët e popullit, i pyeti ku duhet të lindte Krishti.Dhe ata i thanë: “Në Bethlehem të Judesë, sepse kështu është shkruar nëpërmjet profetit:

“Dhe ti, Bethlehem, tokë në Jude,
    nuk je aspak më e parendësishmja ndër princat e Judesë,
sepse nga ti do të dalë një udhëheqës,
    që do të kullotë popullin tim, Izraelin”.”

Mateu 2:3-6

Astrologët kishin nevojë që profetët të kuptonin më plotësisht atë që vëzhgonin në yll. Kështu është edhe për ne sot. Ne mund të fitojmë njohurinë që njerëzit më të hershëm kishin nga horoskopi astrologjik i zodiakut të lashtë. Por ne mund të kuptojmë më shumë përmes shkrimeve profetike që zhvillon më tej çdo shenjë të zodiakut. Kjo është ajo që ne do të bëjmë duke kaluar nëpër secilën shenjë astrologjike të historisë origjinale të Zodiakut.

Fillimi i historisë suaj të zodiakut

Kjo histori e shkruar në yje që nga fillimi i historisë ju bën një ftesë. Ju fton të merrni pjesë në këtë plan kozmik të Krijuesit. Por, përpara se të marrim pjesë në këtë Histori, duhet ta kuptojmë atë. Ku fillon historia? Sot leximi i horoskopit zakonisht fillon me Dashin. Por kjo nuk ishte kështu që nga kohërat e lashta, kur filloi me Virgjëreshën (shih këtu për detaje nga Esna Zodiac).

Ne e fillojmë historinë e Zodiakut tek Virgjëresha.

Yjësia e Virgjëreshës

Këtu është një foto e yjeve që formojnë Virgjëreshën. Virgjëresha është një grua e re, e virgjër. Por është e pamundur të ‘shohësh’ Virgjëreshën (këtë grua të virgjër) në yje. Vetë yjet nuk formojnë natyrshëm imazhin e gruas. 

Night sky photo of Virgo. Can you see the Virgin woman?
Foto e Virgjëreshës nga qielli i natës. A mund ta shihni gruan e virgjër?
Virgjëresha me linja të konektuara

Edhe nëse i lidhim yjet në konstelacionin e Virgjëreshës me vija si në këtë imazh të Wikipedia-s, është ende e vështirë të ‘shohësh’ një grua me këto yje, e lëre më një grua të virgjër.

Por kjo ka qenë Shenja për aq kohë sa ekzistojnë të dhënat. Virgjëresha shpesh tregohet me detaje të plota, por detajet nuk vijnë nga vetë konstelacioni.   
Imazhi i gruas së Virgjëreshës vendosur në yje me shumë detaje

Në Dendera Zodiak

Më poshtë është i gjithë Zodiaku në Tempullin Egjiptian në Dendera, i datës 1st shekulli para Krishtit. Ky zodiak përmban 12 shenjat e zodiakut. Virgjëresha është e rrethuar në të kuqe. Skica në të djathtë tregon imazhet e zodiakut më qartë. E shihni që Virgjëresha mban një farë drithi. Kjo farë e grurit është ylli spica, ylli më i ndritshëm në konstelacionin e Virgjëreshës.

Ancient Egyptian Dendera Zodiac
Dendera Zodiac nga Egjipti. Virgjëresha është e rrethuar me të kuqe

Këtu është Spica në një foto të qiellit të natës, me yjet e Virgjëreshës të lidhur me linja.

Yjësia e Virgjëreshës me yllin Spica të treguar

Por si mund të dihet se Spica është një farë drithi (nganjëherë një kalli)? Nuk është e dukshme në vetë konstelacionin, ashtu si një grua e virgjër nuk është e dukshme nga yjësia e Virgjëreshës.

Kjo do të thotë se Virgjëresha – Virgjëresha me farën e grurit – nuk u krijua nga vetë yjet. Përkundrazi, Virgjëresha me farën e grurit u mendua më parë dhe më pas u vendos në plejadë. Pra, nga erdhi Virgjëresha me farën e saj? Kush e kishte fillimisht në mendje Virgjëreshën dhe më pas e vendosi atë dhe farën e saj si Virgjëresha në yje?  

Historia e Virgjëreshës nga fillimi

Në xhenet, kur Ademi dhe Eva nuk iu bindën, dhe Allahu u përball me ta dhe me gjarprin (Shejtanin) i premtoi shejtanit se:

Dhe unë do të shtie armiqësi
midis teje dhe gruas,
midis farës sate dhe farës së saj;
fara e saj do të shtypë kokën tënde,
dhe ti do të plagosësh thembrën e farës së saj”.

Zanafilla 3: 15

Personazhet dhe marrëdhëniet e tyre të parathënë në Parajsë. Gruaja me pasardhës është kuptimi origjinal i Virgjëreshës. Të lashtët përdorën konstelacionin e Virgjëreshës për të kujtuar këtë Premtim

Allahu premtoi se një ‘pasardhës’ (fjalë për fjalë një ‘farë‘) do të vijë nga një grua – pa përmendur bashkimin e saj me një burrë – pra ajo është e virgjër. Kjo Farë e Virgjëreshës do të shtypte ‘kokën’ e gjarprit. I vetmi person i lindur nga një grua e virgjër ishte profeti Isa el Masih a.s. Ardhja e Mesihut nga një Virgjëreshë u shpall në fillim të kohës, ashtu si shpjegohet më gjerësisht këtu. Njerëzit e parë, për të kujtuar premtimin e Krijuesit, krijuan Virgjëreshën me farën e saj (Spica) dhe vendosën imazhin e saj në plejadë, në mënyrë që pasardhësit e tyre të kujtonin premtimin.

Kështu, Plani i Allahut, i dhënë si 12 figura, i mbajtur mend në yjësitë e Zodiakut, u studiua, u tregua dhe u ritregua në shekuj nga Hazret Ademi deri në Hazret Nuh/Noah. Pas përmbytjes, pasardhësit e Noeut korruptuan historinë origjinale dhe u bë horoskopi siç përdoret sot.

Isa al Masih dhe horoskopi juaj i Virgjëreshës

Profeti Isa el Masih a.s e lexoi këtë horoskop të Virgjëreshës kur tha:

Por Jezusi u përgjigj atyre duke thënë: “Ora ka ardhur, në të cilën Biri i njeriut duhet të përlëvdohet, 24 Në të vërtetë, në të vërtetë po ju them: Nëse kokrra e grurit e rënë në dhe nuk vdes, ajo mbetet e vetme; por, po të vdesë, jep shumë fryt!

Gjoni 12:23-24

Profeti Isa el Masih e deklaroi veten si ajo farë – spica – që do të arrinte një fitore të madhe për ne – “shumë fara”. Kjo ‘farë’ e Virgjëreshës kishte ardhur në një ‘orë’ të caktuar = ‘horo’. Ai nuk erdhi në asnjë orë, por në orën ‘të’. Ai tha këtë që ne të shënonim (skopus) atë orë dhe të ndiqnim historinë – lexoni horoskopin që ai përcaktoi.

Pra, dymbëdhjetë Shenjat e zodiakut janë për të gjithë popujt. Nuk ka vetëm një shenjë horoskopi për ju bazuar në datën tuaj të lindjes. 12 Shenjat formojnë një histori të plotë për të udhëhequr jetën tuaj, nëse vendosni ta ndiqni atë, drejt jetës së përjetshme përmes një marrëdhënie të qëndrueshme me Krijuesin e Zodiakut.

Leximi i horoskopit tuaj ditor të Virgjëreshës i Zodiakut të Lashtë

Profetët përcaktojnë orë dhe periudha kohore të shenjta, na ftojnë t’i shënojmë ato dhe të jetojmë në përputhje me rrethanat. Meqenëse horoskopi = horo (orë) + skopus (shënoni për të vëzhguar) mund ta bëjmë këtë me zodiakun duke përdorur regjistrimin e shkruar për të shpjeguar më plotësisht yjësitë e Zodiakut. Vetë Profeti Isa el Masih a.s. shënoi ‘orën’ e Virgjëreshës + Spica për ne. Këtu është një lexim horoskopi për ju bazuar në këtë:

Kini kujdes të mos e humbisni atë ‘orë’ të shpallur nga profeti Isa al Masih sepse jeni shumë të zënë çdo ditë duke ndjekur gjëra të parëndësishme. Për shkak të kësaj, shumë do të humbasin të bëhen ‘shumë fara’. Jeta është plot mistere, por çelësi i jetës së përjetshme dhe pasurisë së vërtetë është të zhbllokoni misterin e ‘shumë farave’ për veten tuaj. Kërkojini Krijuesit çdo ditë që t’ju drejtojë drejt të kuptuarit. Meqenëse Ai e vendosi Shenjën në Yjet e Virgjëreshës, si dhe në të dhënat e Tij të shkruara, ai do t’ju japë njohuri nëse e kërkoni, trokitni dhe e kërkoni atë. Në një farë mënyre, karakteristikat e Virgjëreshës që përputhen me këtë janë kurioziteti dhe padurimi për të kërkuar përgjigje. Nëse këto tipare ju shënjojnë, atëherë vini në veprim duke kërkuar njohuri të mëtejshme për Virgjëreshën.

Më thellë në Virgjëreshën dhe historinë e plotë të zodiakut

Vazhdoni të njiheni me Historinë e plotë siç u dha fillimisht duke ndjekur yjësitë e Zodiakut më poshtë. Përdoreni atë për udhëzim në Rrugën e Drejtë.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të shkuar më thellë në historinë e shkruar të Virgjëreshës, shihni:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *