Skip to content
Home » Peshorja në Zodiakun e Lashtë

Peshorja në Zodiakun e Lashtë

  • by

Peshorja është yjësia e dytë i zodiakut dhe do të thotë ‘peshore’. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur midis 24 shtatorit dhe 23 tetorit jeni një Peshore. Horoskopi i sotëm drejton fatin dhe bekimin tuaj siç përcaktohet nga data e lindjes në lidhje me dymbëdhjetë Shenjat e Zodiakut dhe jep njohuri për personalitetin tuaj. Astrologjia moderne përdor horoskopin për të na udhëhequr drejt dashurisë së vërtetë (horoskopi i dashurisë), ose vendimet drejt fatit të mirë dhe suksesit në marrëdhënie, shëndet dhe pasuri. Por a ishte ky kuptimi i tij origjinal?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Yjësia e Peshores

Foto e yllit të Peshores. A mund të shihni peshore balancuese?

Peshorja është një plejadë yjesh që formojnë peshore ose ekuilibra. Ja një foto e yjeve të Peshores. A mund të shihni ‘peshoren’ në këtë foto të yjeve? Nr. 

Yjësia e Peshores me yje të lidhur me vija

Në fakt, edhe nëse i lidhim yjet e ‘Peshores’ me vija, është ende e vështirë të shohësh peshoren. Por kjo shenjë e peshores shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. 

Këtu është një foto e zodiakut në Tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjet e vjetër, me peshoren e Peshores të rrethuara në të kuqe.

Dendera Zodiac me Peshoren e rrethuar

Posteri i zodiakut të National Geographic më poshtë tregon Peshoren siç shihet në hemisferën jugore. Trekëndëshi nuk duket aspak si një peshore.

Posteri i National Geographic i yjësive të Zodiakut. Peshorja është e rrethuar në të kuqe

Pra, kjo do të thotë se yjësia e Peshores e peshimit të balancës qiellore nuk u krijua nga vetë yjet. Përkundrazi, Ideja e peshores doli e para. Astrologët e parë më pas e mbivendosën këtë ide mbi yjet si një shenjë e përsëritur për një ndihmë kujtese. Të lashtët mund t’u tregonin fëmijëve të tyre plejadën e Peshores dhe t’u tregonin historinë e lidhur me peshoren. Ky ishte qëllimi i tij fillestar astrologjik.

Autori i yjësive

Konstelacionet e Zodiakut së bashku formojnë një Histori – të shkruar në yje. Por kush e shkroi këtë histori? El-Furkani na tregon se Allahu vetë e ka krijuar plejadën e yjeve në qiell.

I madhërishëm është Ai që krijoi yje në qiell dhe vendosi në të dritë (diell) e hënë që ndriçon.

(Al-Furqan: 25:61)

Libri më i vjetër i Biblës, i shkruar edhe para Teuratit të Musait a.s ishte Jobi. Jobi përmend gjithashtu yjësitë, duke pohuar se Zoti i krijoi ato:

Ka bërë Arushën dhe Orionin, Plejadat dhe krahinat e jugut.

(Jobi 9:9)

Pra, dymbëdhjetë Shenjat e Zodiakut formojnë një histori të dhënë nga Krijuesi. Kjo histori është ajo e betejës kozmike midis Tij dhe Kundërshtarit të Tij. Virgjëresha është kapitulli i parë i tregimit – Fara e ardhshme e Gruas së Virgjër – shkruar në qiellin e natës për ta parë të gjithë popujt. 

Kapitulli i Peshores në Zodiakun e Lashtë

Ky është kapitulli i dytë në Historinë tonë. Peshorja pikturoi një tjetër shenjë në qiellin e natës për të gjithë popujt. Në të shohim shenjën e drejtësisë së Allahut. Peshoret Qiellore përshkruajnë drejtësinë, ndershmërinë, rendin, qeverisjen dhe institucionet e sundimit të Mbretërisë së Tij. Pra, në Peshorja ne jemi ballë për ballë me drejtësinë e përjetshme, peshimin e dënimeve të mëkatit tonë dhe çmimin e shëlbimit. Surja Al Kariah jep të njëjtin verdikt kur flet për një bilanc të veprave të mira të peshuara kundrejt standardit qiellor. 

Ndërsa, atij që ka peshojën e lehtë të veprave të tij,

Vendi i tij do të jetë në Havije.

Al-Qari’ah 101:8-9

Fatkeqësisht, vendimi nuk është i favorshëm për ne. Ylli më i ndritshëm është në krahun e sipërm të ekuilibrit – ekuilibri i veprave tona të mira tregohet të jetë i lehtë si Al Qariah paralajmëroi.  

Peshorja në Zabur

Zaburi shqipton të njëjtin vendim.

Me siguri, njerëzit e shtresës së ulët nuk janë veçse avull

dhe njerëzit e shtresës së lartë nuk janë veçse gënjeshtarë;

po t’i vësh mbi peshore të gjithë së bashku janë më të lehtë

se vetë avulli.

(Psalmet 62:9)

Shenja astrologjike e Peshores u dha për të na kujtuar se bilanci ynë i veprave është i pamjaftueshëm. Në drejtësinë e Mbretërisë së Perëndisë, të gjithë ne kemi një ekuilibër të veprave të mira që peshojnë vetëm sa një frymë – e mangët dhe e pamjaftueshme. 

Por ne nuk jemi pa shpresë. Ashtu si në çështjet e pagesave të borxhit dhe detyrimeve, ka një çmim që mund të mbulojë mungesën e meritës sonë. Por nuk është një çmim i lehtë për t’u paguar. Zaburi deklaron

sepse shpengimi i shpirtit të tij është shumë i shtrenjtë,

dhe çmimi i saj nuk do të mjaftonte kurrë,

(Psalmet 49:8)

Si Profeti Job e njihte shpenguesin e tij i cili do të balanconte borxhin e tij përpara qiellit, kështu që edhe Shenjat e Zodiakut na tregojnë se si mund ta njohim të njëjtin shpengues që mund të na ndihmojë në nevojën tonë. 

Horoskopi juaj i Peshores nga Zodiaku i Lashtë

Meqenëse Horoskopi vjen nga greqishtja ‘horo’ (ora) dhe shkrimet profetike shënojnë orë të rëndësishme për ne, ne mund të vëmë re ‘orën’ e tyre të Peshores. Peshorja Horo leximi nga këto shkrime është:

por, kur u mbush koha, Perëndia dërgoi Birin e tij, të lindur prej gruaje, të nënshtruar ligjit, 5 që të shpengonte ata që ishin nën ligj, që ne të fitojmë birërinë.

Galatasve 4:4-5

Duke thënë se ‘koha e caktuar kishte ardhur plotësisht’, Inxhili shënon një ‘horo’ të veçantë që ne ta lexojmë. Kjo orë nuk bazohet në orën e lindjes suaj, por në një orë të caktuar në fillim të kohës. Duke thënë se Isa el Masih PBUH ishte ‘lindur nga një grua’ aludon Virgjëresha dhe fara e saj

Si erdhi ai?

Ai erdhi ‘nën ligjin’. Ai hyri nën peshoren e Peshores. 

Pse erdhi ai? 

Ai erdhi të ‘shengojë’ neve që ishim ‘nën ligj’ – peshoren e Peshores. Ata prej nesh që e shohin shkallën tonë të veprave shumë të lehta – ai mund të shpengojë. Kjo pasohet me premtimin e ‘birësimit në bir’.

Leximi i horoskopit tuaj të Peshores

Ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Peshores sot me udhëzimet e mëposhtme. 

Peshorja na kujton se kërkimi juaj i pasurisë mund të bëhet lehtësisht lakmi, ndjekja juaj e marrëdhënieve mund t’ju bëjë që shpejt t’i trajtoni të tjerët si të disponueshëm, ka të ngjarë të shkelni njerëzit ndërsa kërkoni lumturinë. Peshorja na thotë se tipare të tilla nuk janë në përputhje me peshoren e drejtësisë. Bëni një bilanc tani për atë që po bëni në jetë. Kini kujdes sepse Peshorja dhe Librat na paralajmërojnë se Allahu do të gjykojë çdo vepër, përfshirë çdo gjë të fshehur. 

Nëse bilanci juaj i veprave është shumë i lehtë në atë Ditë, ju do të keni nevojë për një Shëlbues. Eksploroni të gjitha opsionet tuaja tani, por mbani mend se Fara e Virgjëreshës erdhi që Ai të mund t’ju shëlbojë. Përdorni karakteristikat tuaja të dhëna nga Zoti për të ndjerë të drejtën dhe të gabuarën në jetën tuaj. Çfarë do të thotë ‘birësim’ në leximin e horoskopit të Peshores mund të mos jetë e qartë në këtë pikë, por nëse vazhdoni të pyesni çdo ditë, trokitni dhe kërkoni Ai do t’ju drejtojë. Kjo mund të bëhet në çdo kohë të çdo dite, gjatë gjithë javës.

Peshorja dhe Akrepi

Pamja e Peshores ka ndryshuar që nga fillimi i historisë njerëzore. Në imazhet e hershme astrologjike dhe emrat që u janë dhënë yjeve në Peshore, ne shohim kthetrat e Akrepit që arrijnë për të kapur Peshorjen. Ylli më i ndritshëm Zubeneschamali, vjen nga fraza arabe el-zuban el-šamāliyya, që do të thotë “kthetra veriore”. Ylli i dytë më i ndritshëm në Peshorja, Zubenelgenubi, rrjedh nga fraza arabe el-zuban el-janūbiyy, që do të thotë “kthetra jugore”. Dy kthetrat e Akrepit janë kapur tek Peshorja. Kjo zbulon luftën e madhe që po zhvillohet mes këtyre dy kundërshtarëve. Se si shpaloset kjo luftë, ne e shqyrtojmë më tej te Akrepi. Për të kuptuar historinë e Zodiakut që nga fillimi i saj, shihni Shenja e Virgjëreshës.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Për të shkuar më thellë në historinë e shkruar të Peshores:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *