Skip to content
Home » Peshqit në zodiakun e lashtë

Peshqit në zodiakun e lashtë

  • by

Peshqit janë plejada e shtatë e Zodiakut, dhe në Njësinë Zodiak që na zbulon rezultatet e fitores së ardhshme. Peshqit formojnë imazhin e dy peshqve të lidhur nga një brez i gjatë. Në horoskopin e sotëm nëse keni lindur mes 20 shkurtit dhe 20 marsit jeni Peshq. Në këtë lexim modern të horoskopit të astrologjisë të zodiakut të lashtë, ju ndiqni këshillat e horoskopit për Peshqit për të gjetur dashurinë, fatin e mirë, pasurinë, shëndetin dhe njohuritë mbi personalitetin tuaj.

Por çfarë do të thoshte për të lashtët?

Pse Peshqit që nga kohërat e lashta kanë paraqitur dy peshq të lidhur nga një brez i gjatë?

Te jesh i paralajmeruar! Përgjigja e kësaj do të hapë horoskopin tuaj në mënyra të papritura – duke ju nisur një udhëtim tjetër nga ai që keni menduar kur thjesht kontrollonit shenjën tuaj të horoskopit…

Në Virgjëresha ne pamë se Kurani dhe Bibla thonë se Allahu Vetë i bëri yjësitë e zodiakut si Shenja që kthehen në fillimet e njerëzimit. Në këtë astrologji të lashtë të yjeve, çdo kapitull ishte për të gjithë njerëzit. Pra, edhe nëse nuk jeni Peshqit në kuptimin modern të horoskopit, historia e lashtë e yjeve të Peshqve ia vlen të dihet.

Yllësia e Peshqve në Yje

Këtu janë yjet që formojnë Peshqit. A mund të shihni diçka që i ngjan dy peshqve të mbajtur së bashku nga një brez i gjatë në këtë foto?  

Foto e yjeve që përbëjnë Peshqit

Edhe lidhja e yjeve te ‘Peshqit’ me vija nuk i bën peshqit të dukshëm. Si mendonin astrologët e hershëm dy peshq nga këta yje? 

Yjësia e Peshqve me yje të lidhur me vija

Por kjo shenjë shkon prapa aq sa dimë në historinë njerëzore. Këtu është zodiaku në tempullin Dendera të Egjiptit, më shumë se 2000 vjet i vjetër, me imazhin e dy peshqve të Peshqve të rrethuar në të kuqe. Ju gjithashtu mund të shihni në skicën në anën që grupi i lidh ato së bashku.

Zodiaku i lashtë egjiptian i Denderah me Peshqit i rrethuar

Më poshtë është një imazh tradicional i Peshqve që astrologjia e ka përdorur aq sa dimë.

Imazhi Astrologjik i Peshqve

Cili është kuptimi i dy peshqve?

Dhe grupi u mbërthye në dy bishtat e tyre?

Cila është rëndësia për ju dhe mua?

Kuptimi origjinal i Peshqve

Ne pamë në Bricjapi se bishti i peshkut mori jetë nga koka e dhisë që po ngordhte. Ujori tregoi ujin e derdhur tek Peshku – Peshqit Austrinus. Peshku përfaqësonte turmat që do të merrnin Ujin e Gjallë. Kjo ishte parashikuar që në kohën e Profeti Ibrahim a.s kur Allahu ia premtoi

te ti do të jenë të bekuara

tërë familjet e tokës.

Zanafilla 12:3

Dhe tërë kombet e tokës do të bekohen te pasardhësit e tu, sepse ti iu binde zërit tim”.

Zanafilla 22:18

Këto turma të shpenguara nëpërmjet Shërbëtorit që vjen të ndarë në dy grupe

Ai thotë:
“Éshtë tepër pak që ti të jesh shërbëtori
    im për të lartuar përsëri fiset e Jakobit
    dhe për të kthyer ata që kanë shpëtuar nga Izraeli.
Të kam vendosur si dritën e kombeve,
    me qëllim që të jesh Shpëtimi im deri në skajet e tokës”.

Isaia 49:6

Këtu profeti foli për ‘fiset e Jakobit’ si dhe për ‘johebrenjtë’. Këta janë dy peshqit e Peshqve. Kur Isa al Masih PHUH thirri dishepujt e tij, ai u tha atyre

dhe u tha atyre: “Ndiqmëni dhe unë do t’ju bëj peshkatarë njerëzish.”

Mateu 4:19

Pasuesit e parë të Isa al Masih përdorën simbolin e peshkut për të treguar se i përkisnin atij. Këtu janë fotot nga katakombet antike..

Simboli i peshkut me shkronja greke në varrin e lashtë
Simboli i peshkut në varret e lashta romake
Dy peshq të gdhendur në shkëmb

Dy peshqit e Peshqve, fiset e Jakobit dhe ata të kombeve të tjera që ndjekin Isa al Masih kanë jetë të barabartë që u është dhënë prej tij. Brezi gjithashtu i mban ata në skllavëri të barabartë.

Brezi – Kalimi i robërisë

Dy peshqit e Peshqve, megjithëse u është dhënë një jetë e re shpirtërore, janë të lidhur së bashku nga konstelacioni i Brezit. Brezi i mban robër dy peshqit. Por ne shohim thundrën e Dashi Ramit që vjen drejt grupit. Flet për ditën kur peshqit do të lirohen nga Dashi.

Peshqit me Dashi në Zodiak. Thundra e Dashit po vjen për të thyer Bandën

Kjo është përvoja e të gjithë ndjekësve të Isa al Masih sot. Inxhili përshkruan skllavërinë tonë të tanishme ndaj vuajtjes, kalbjes dhe vdekjes – por me shpresë duke pritur Ditën e lirisë nga kjo robëri (e përfaqësuar te Peshqit nga grupi).

Robëri dhe rënkim tani

Unë mendoj në fakt, se vuajtjet e kohës së tanishme nuk vlejnë aspak të krahasohen me lavdinë që do të shfaqet në ne. 19 Sepse dëshira e flaktë e krijesës pret me padurim shfaqjen e bijve të Perëndisë, 20 sepse krijesa iu nënshtrua kotësisë, jo me vullnetin e vet, po për shkak të atij që e nënshtroi,21 me shpresë që vetë krijesa të çlirohet nga skllavëria e prishjes për të hyrë në lirinë e lavdisë së bijve të Perëndisë.

22 Sepse e dimë se deri tani mbarë bota e krijuar rënkon dhe është në mundim. 23 Dhe jo vetëm kaq, por edhe ne vetë që kemi frytet e para të Frymës, vajtojmë në veten tonë, duke pritur flakët birërimin, shpengimin e trupit tonë. 24 Sepse me shpresë ne shpëtuam; por shpresa që duket nuk është shpresë, sepse atë që dikush e sheh si mundet edhe ta shpresojë? 25 Por në qoftë se ne shpresojmë atë që s’e shohim, atë gjë e presim me durim.

Romakëve 8:18-25

Shpengimi po vjen…

Ne presim shpengimin e trupave tanë nga vdekja. Siç shpjegohet më tej

50 Edhe këtë po ju them, o vëllezër, se mishi dhe gjaku nuk mund të trashëgojnë mbretërinë e Perëndisë, as prishja nuk mund të trashëgojë paprishjen. 51 Ja, unë po ju them një të fshehtë: të gjithë nuk do të vdesim, por të gjithë do të shndërrohemi në një moment, 52 sa hap e mbyll sytë, në tingullin e burisë së fundit; sepse do të bjerë buria, të vdekurit do të ringjallen të paprisshëm dhe ne do të shndërrohemi, 53 sepse ky trup që prishet duhet të veshë mosprishjen dhe ky ivdekshëm të veshë pavdekësinë. 54 Edhe ky trup që prishet, kur të veshë mosprishjen, edhe ky i vdekshëm kur të veshë pavdekësinë, atëherë do të realizohet fjala që është shkruar: “Vdekja u përpi në fitore.”

55 O vdekje, ku është gjëmba jote?
    O ferr, ku është fitorja jote?

56 Edhe gjëmba e vdekjes është mëkati; dhe fuqia e mëkatit është ligji. 57 Por ta falënderojmë Perëndinë që na jep fitoren me anë të Zotit tonë Jezu Krisht.

1 e Korintasve 15: 50-57

Brezi rreth peshqve të Peshqve paraqet situatën tonë të sotme. Por ne presim me padurim për ardhjen e Dashit për të na liruar. Kjo liri nga robëria e vdekjes u ofrohet të gjithëve. Në zodiakun origjinal, Peshqit nuk i drejtuan vendimet e tyre të përditshme drejt fatit të mirë, dashurisë dhe shëndetit më të mirë, bazuar në datën e lindjes. Shenja e saj deklaroi se jo vetëm që fitorja e Isa al Masih do të na jepte Ujë të Gjallë, por edhe se një ditë do të na çlironte nga robëria e kalbjes, telasheve dhe vdekjes që na mbajnë robër tani.

Horoskopi i Peshqve në Shkrimet e Shenjta

Meqenëse Horoskopi vjen nga greqishtja ‘Horo’ (ora) dhe shkrimet profetike shënojnë orë të rëndësishme për ne, ne shënojmë ‘orën’ e tyre të Peshqve. Peshqit e gjallë në ujë, por ende të lidhur nga brezat shënojnë Peshqit Horo duke lexuar jetë e vërtetë por në pritje të lirisë së plotë. 

Do t’ju përjashtojnë nga sinagogat; madje po vjen ora kur, kushdo që t’ju vrasë, do të mendojë se i ka kryer një shërbim Perëndisë. Dhe do t’ju bëjnë këto gjëra, sepse nuk kanë njohur as Atin, as mua. Por unë jua kam thënë këto gjëra që, kur të vijë momenti, të kujtoheni se unë jua kisha thënë; por nga fillimi këto fjalë nuk jua pata thënë, sepse isha me ju.

Gjoni 16:2-4

Pastaj, kur do t’ju çojnë përpara sinagogave, gjykatësve dhe autoriteteve, mos u shqetësoni se si ose se çfarë do të thoni për t’u mbrojtur, ose për çfarë do t’ju duhet të thoni, 12 sepse Fryma e Shenjtë në po atë moment do t’ju mësojë se ç’duhet të thoni.”

Luka 12:11-12

Ne jetojmë në orën e Ujorit dhe gjithashtu në orën e Peshqve.  Ujori solli ujin (Shpirtin e Zotit) për t’u dhënë jetë peshqve. Por ne jemi vetëm në mes të Historisë së Zodiakut dhe fitorja finale e Shigjetariështë ende në të ardhmen. Tani përballemi me telashe, vështirësi, persekutim dhe vdekje fizike në këtë orë, siç na paralajmëroi Isa el Masih PBUH. Brezat që mbajnë peshqit janë reale. Por edhe pse mbahemi nga grupet, ne kemi ende jetë. Fryma e Shenjtë banon, na mëson dhe na udhëheq – edhe përballë vdekjes. Mirë se vini në orën e Peshqve.

Leximi i horoskopit të Peshqve nga Zodiaku i Lashtë

Ju dhe unë mund të zbatojmë leximin e horoskopit të Peshqve sot me sa vijon. 

Horoskopi i Peshqve deklaron se ju duhet të kaloni shumë vështirësi për të hyrë në Mbretërinë. Në fakt, disa tipare të zakonshme të udhëtimit tuaj drejt asaj Mbretërie janë telashet, vështirësitë, vuajtjet dhe madje edhe vdekja. Mos lejoni që kjo t’ju pengojë. Në fakt është në dobinë tuaj pasi mund të zhvillojë tre karakteristika tek ju: besimin, shpresën dhe dashurinë. Grupet e Peshqve mund ta bëjnë këtë në ju – nëse nuk e humbisni zemrën. Edhe pse nga pamja e jashtme mund të jeni duke u tretur, megjithatë përbrenda jeni duke u ripërtërirë dita-ditës. Kjo është për shkak se ju keni frytet e para të Shpirtit në ju. Pra, edhe kur rënkoni përbrenda ndërsa prisni me padurim shëlbimin e trupit tuaj, pranoni se këto probleme reale po funksionojnë për të mirën tuaj nëse ju bëjnë të pajtueshëm me Mbretin dhe Mbretërinë e Tij.

Vazhdoni të ecni me këtë të Vërtetë: Në mëshirën e tij të madhe Mbreti ju ka lindur në një shpresë të gjallë përmes ringjalljes së Isa al Masih-ut nga të vdekurit dhe në një trashëgimi që nuk mund të humbasë, prishet apo zbehet kurrë. Kjo trashëgimi ruhet në parajsë për ju, që me anë të besimit jeni të mbrojtur nga fuqia e Perëndisë deri në ardhjen e shpëtimit që është gati të zbulohet në kohën e fundit. Për gjithë këtë ju gëzoheni shumë, megjithëse tani për pak kohë mund t’ju duhet të vuani pikëllimin në të gjitha llojet e sprovave. Këto kanë ardhur në mënyrë që vërtetësia e provuar e besimit tuaj – me vlerë më të madhe se ari, i cili humbet edhe pse rafinohet nga zjarri – të rezultojë në lavdërim, lavdi dhe nder kur Mbreti të zbulohet.

Më thellë në Peshqit dhe në Historinë e Lashtë të Zodiakut

Fillimi i historisë së Zodiakut të Lashtë fillon me Virgjëreshën. Për të vazhduar Historinë e Zodiakut të Lashtë, shihni Dashin.

Shkarkoni PDF të kapitujve të Zodiakut si një libër

Shkrime të mëtejshme që korrespondojnë me Peshqit janë:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *